Община Сливен

"Джуджето Дългоноско" - тази неделя на сцената на Кукления театър

04.03.2013 / 18:53:00

Както всяка неделя и тази, 10 март, от 11 часа, Куклен театър – Сливен ще зарадва своите зрители с неделно представление. Малките палавници, техните родители, баби и дядовци ще могат да видят най-новия спектакъл в репертоара на театъра – „ДЖУДЖЕТО ДЪЛГОНОСКО" по Вилхелм Хауф.

"Джуджето Дългоноско" е приказка за различните – не всеки е роден красив, но всеки има право на внимание, любов и приятелство. Вилм научава това по много болезнен начин. Омагьосан от вещица за лошото си държание към нея, той разбира колко тежък е живота на грозното джудже, в което е превърнат. Преминавайки през страданията заради уродливата си външност, освобождавайки се от магията, Вилм се преражда не само външно, но и душевно. В безбройните си перипетии, той открива приятелството и любовта.

Драматизацията е на Юрий Дачев, режисурата е на Бисерка Колевска, сценографията – на Свила Величкова, а прекрасната музика е дело на Михаил Шишков. В спектакъла участват актьорите Иван Кордов, Ана – Мария Лалова, Евгения Ангелова, Елица Петкова, Атанас Махнев.

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев