Община Сливен

Журналистиката – в тон с улицата: Желев бил флиртувал с нея

04.03.2013 / 11:28:30

Вчера в. „Труд” падна дори под нивото на „Дума”. Напълно неизвестен млад фигурант в журналистиката /Светослав Метанов/ обвини на националния празник 3 март президента д-р Желю Желев и Гиньо Ганев, че… флиртуват с улицата.

За какво ли пък Желев ще флиртува с нея? – се пита смаян. Дали задето ще става пак президент, дали заради партията, дето я няма, дали заради групировката ТИМ и пр.?

Въпросният жалък коментар претендира за една от най-големите простотии в медийното пространство в последно време. Защото също като доста от протестиращите, споменатият по-горе Метанов се е настроил бойко и прави… метани някому?!

Първият демократично избран президент сам бе жертва на улицата след Боянски ливади, гориха портрета му и го клеймяха по партийна повеля. А през паметната 1997 г. мъдро се вслуша в гласовете на людете, съгласи се на първични избори редом с Петър Стоянов и доброволно сдаде властта. Но сега е време Метановци и пр., в тон с размирната улица, да се гаврят с вся и всьо. Дори с автора на „Фашизмът”, който отгоре на всичко вчера имаше рожден ден.

Вчера пък някои от споменатата по-горе улица се гавреха с болестта на Бойко Борисов и събираха пари за… лечението му. Наскоро пък в „Шоуто на Слави”, визирайки Борисов, четоха предсмъртното писмо на Левски, в което на всяко трето изречение се провикваха „Смърт!”. Във Варна пък гилотината надвисна над прославяния три мандата /сега четвърти/ Кирил Йорданов, като градът бе обявяван неведнъж за най-добрия за живеене. На мушката май вече е и Йорданка Фандъкова, чиято управленческа дарба е неоспорима.

Нечии нечистоплътни и арогантни ръце се протягат да сринат тотално политическата система. „Време е да извадим оръжията!” – крещеше вчера на площада в Сливен около 35-годишен мъж, а из тълпата шареха насам-натам местни „войводи” и представители на други политически сили със знамена в ръце. Но връх на сладоледа бе събираната подписка край Стария бряст за насрочване на референдум. Не си спомням точните думи, но бе срещу политиците, май корумпираните. Нищо, че си има закони в тази насока. Ако трябва да бъде проведен референдум, той трябва да касае най-вече съдебната система за една по-ефективна роля в битката с политическата и икономическа корупция. Но кой ли ще те чуе в тази дандания, в която всеки развява тезиси по ленински, крещи и изпровиква насъбраното в себе си!

Въпросът е кога, дали и как ще свърши всичко това…

Георги Вл. ПОПОВ

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев