Община Сливен

12-етажен жилищен блок можел да падне, твърдят обитателите му

04.03.2013 / 09:19:15

Обитаващите бл. 29 в ж. к. „Даме Груев” граждани живеят в стрес от доста време заради опасения, че животът им е застрашен. От няколко години насам мазето на блока се пълни догоре с води и фекалии. „Един по-силен земетръс и блокът ще се срине!” – жалват се те.

Според някои от тях, това можело да се случи и без земетръс, просто така. Стените подгизват и стават нестабилни с всеки изминат ден. От доста време насам не могат да изберат действащ домоуправител, който да се заеме с проблема. При смяната на неколцина вече има съмнения и за злоупотреби със значителните средства, постъпили от Мтел и Виваком за разположените на покрива множество антени – още един голям кахър.

Според член на неработещия домсъвет, има насъбрани средства, но няма кой да се заеме. Освен всичко друго от мазетата, та чак до горните етажи се носи отвратителна миризма, която прониква и в апартаментите. С опасност за живота са и ползващите асансьора, ако водата стигне до него.

Изходът е един, смятат мнозина: общината е съсобственик - с доста апартаменти в блока. Тя може да поеме грижата за него, като назначи свой домоуправител. Иначе няма спасение, нека кметът помогне! – призовават около 60-70 семейства.

„Седмица”

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев