Община Сливен

Театърът на бесарабските българи ще се представи на сливенска сцена

03.03.2013 / 20:24:00

Община Сливен, Общински съвет – Сливен и Театърът на бесарабските българи „Смешен петък” от град Тараклия, Република Молдова канят гражданите и гостите на Сливен на постановката „Професорът”, която ще се играе на 4 март, понеделник, от 18.00 часа на сцената на Държавен куклен театър – Сливен.

Българската драма „Професорът” на Георги Балабанов е втората, която се играе на сцената на театъра в читалището „Олимпи Панов” в Молдовския град Тараклия, побратимен с град Сливен. В репертоара присъстват, както комедии, така и сериозни драми от българската класика и от съвременни автори.

Гостуването на трупата на театъра на българите в Молдова е по повод 135 години от освобождението на България от турско робство и 200 години от основаването на Тараклия.

В пиесата Балабанов поставя на вниманието на обществото актуалния проблем за изоставените от родителски грижи деца и тяхното приемане от нови семейства. Каква е съдбата им? Могат ли да израснат като достойни граждани, да получат добро образование и реализация в живота?

„Професорът” акцентира и на още един проблем – за ролята и мястото на майката във възпитанието на децата. Коя от трите майки на едно дете, стигнало висините на науката – професор, е най-свидна на сърцето му? Отговорът сами ще откриете. С това авторът ни заинтригува до финала на творбата. И най-важното, предизвиква размисъл за съвестта ни.

В драмата участват актьорите Валентин Дмитриев, Виктория Войтович, Дора Некит, Виталий Иванов, Надежда Чебан, Максим Кара, Олесия Киосе, Георги Попов, Марина Константинова, Артьом Артьомин и Татяна Дериволкова.

Гостуването на тараклийския театър е по предложение и със съдействието на Иван Иванов - заместник председател на Общински съвет Сливен.

Входът е свободен!

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев