Община Сливен

Марешки опита да яхне протеста във Варна, Яне Янев скъса с него

03.03.2013 / 15:21:45

Аптекарският бос Марешки пристигна на митинга пред Общината, за да се похвали, че е изтеглил общинските си съветници, но варненци регираха осторо на появата му, съобщава "Би нюз".

Те го обвиниха, че и той е част от статуквото, срещу което се борят. Няколко смачкани хартийки полетяха срещу него и една го улучи по главата.

Близо 500О души привършиха шествието пред сградата на Община Варна, където повече от половин час скандираха искане за оставка на кмета и общинските съветници.

Междувременно политическият съвет на РЗС оттегли политическото си доверие от Марешки.

Това стана на разширено заседание с участието на областните координатори на партията, проведено на 3 март в София. РЗС се съобрази с мнението на огромна част от гражданите на Варна и да оттегли политическото си доверие от Веселин Марешки, който заедно с кмета Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов се приемат като олицетворение на корупционния модел на управление на Варна, обяви лидерът Яне Янев.

Денонсираме споразумението с партия на Веселин Марешки „Либерален алианс” и стартираме национална политическа кампания „Влез в политиката, смени системата”.

Ще предоставим местата за народни представители, предвидени за партията на Веселин Марешки, на граждани и граждански организации.

През октомври Янев и Марешки се споразумяха за създаване на коалиция под името "За ред, законност и справедливост с Марешки”.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев