Община Сливен

Охранители застреляха 16-годишен крадец на желязо в София

02.03.2013 / 15:50:55

16-годишно момче е било застреляно малко след 12 часа в София, съобщи "Блиц". Пострадал е и негов връстник, който е ранен. Двамата са от ромски произход и влезли в хладилно депо "Подуяне" с намерението да приберат скрап. Там обаче били застигнати от изстрели на охранителите.

Убитият Велин Карамфилов-Жабата и неговият съучастник, който е прострелян и в двата крака, са били с още двама съучастници. Четиримата нахлули в хладилното депо на гара "Подуяне", възнамерявайки да крадат стари релси за скрап.

Когато чули изстрели от охраната, две от момчетата духнали в неизвестна посока и засега от тях няма следа. Жабата не извадил техния късмет и бил уцелен смъртоносно. Другият съучастник, също 16-годишен, отнесъл куршуми в двата си крака.

На място продължава да има към стотина роми. Сред тях са и родителите на пострадалите. Повечето от тях искат саморазправа с охранителите. Заради обсадата депото се напълни със спецченгета, които за всеки случай си сложиха каски на главите, подготвени за ескалиране на напрежението.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев