Община Сливен

Огромна дупка погълна американец с леглото му

02.03.2013 / 21:00:00

Във Флорида земята пропадна и за секунди погълна част от дома на американец и самия него. 37-годишният мъж е загинал, предаде БНТ. Опасността от подобни инциденти е толкова голяма в южния американски щат, че щатското законодателство препоръчва да се предлага застраховка за риск от земни пропадания.

В 11 часа вечерта в четвъртък къщата била разтърсена от силен трясък, като от автомобилна катастрофа, в задната ѝ част. Последвали викове за помощ. За броени секунди цялата спалня на 37-годишния Джеф Буш потънала в земята заедно с бетонния под и всички мебели. Нищо не е подсказвало, че това може да се случи.

"Чух, че брат ми викаше и се втурнах натам, но имаше само огромна дупка. Виждаше се само малка част от леглото му. Скочих в нея и се опитах да му помогна, но не можах да го измъкна", разказва братът на загиналия Джереми Буш.

Отзовалите се веднага полицаи извадили само Джереми, но не могли да спасят брат му. Достъпът до къщата е забранен заради опасност от ново пропадане. Съседите са евакуирани.

Дупката е дълбока 6 метра и широка 6 метра, но се смята, че под земята размерите ѝ са значително по-големи.

"Според нашите експерти този район е много нестабилен. Това не е обикновена дупка в земята. Това е подземна пукнатина, която се простира на голямо разстояние, но не можем да установим границите ѝ", заяви Майк Мерил, който е представител на местните власти:

Флорида е известна с подземните си кухини заради порестите варовикови скали, върху които се намира. Най-сериозното известно пропадане досега е през 1981 година, когато пропаднала земна маса отвори дупка с дължина над 120 метра.

/Дневник/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев