Община Сливен

Наши жрици на любовта заработват през почивните дни в Италия

02.03.2013 / 22:18:00

Елитни проститутки от София, Букурещ, Тимишоара, Киев и Варшава се изсипват всеки четвъртък и петък на летището Орио ал Серио до Бергамо, твърди в. “Стампа”.

На летището, ползвано от нискотарифните компании, има бум от високоплатени жрици на любовта. Използвайки евтини полети, те идвали за уикендите, за да заработват хиляди евро по хотели в Северна Италия или близка Швейцария.

Изданието уверява, че е достатъчно да се иде на летището, за да се види как момичетата, някои от тях облечени предизвикателно, се отправяли бързо към изхода, за да не бият на очи.

Повечето оставали по 2-3 нощи. Таксиметрови шофьори пред летището разказват, че в унисон с нискотарифния стил, който цари там, момичетата ходели до Милано с автобуси срещу 5 евро.

Така днес не италианците отивали да търсят авантюри в Източна Европа, а момичетата пристигат директно на цената на един нискотарифен полет.

Някои работят в локалите на близкия швейцарски кантон Тичино, където проституцията е легална. Други приемат клиенти в хотели край Милано.

Според “Стампа” компаньонките могат да бъдат поръчани например от сайта escortmeetings.com. В каталозите му има 5 българки от София. Срещу снимката на всяка са написани данните им, телефони и тарифи.

Изданието интервюира и 25-годишната румънка Лили. Тя заработва 2000 евро на нощ и снове непрекъснато между Италия и Румъния, където учи икономика. Унгарката Диана твърди, че се отдала на занаята след края на любовна история с италианец.

Феноменът с пътуващите проститутки се наблюдава най-вече пролетта, но и през зимата могат да се видят по 30-ина момичета всеки уикенд, твърди полк. Джовани де Рома, командващ Финансовата гвардия на провинция Бергамо.

Въвеждането от сегашното правителство на забрана да се пренасят недекларирани над 10 000 евро в брой довела до увеличаване на конфискуваното количество пари.

Нарушителят плаща глоба от 10 до 50%. На летището до Бергамо миналата година били конфискувани 1,7 млн. недекларирани евро - скок от 500% в сравнение с предишната година. В един от всеки 4 случая пренасящите били момичета от Източна Европа.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев