Община Сливен

Яйца, камъни и тасове срещу енергото във Варна, един е арестуван

Протест
10.02.2013 / 15:55

Гневните протестиращи срещу двойно завишените сметки за ток във Варна буквално изригнаха срещу енергийния монопол. Яйца, кофичка от мляко, тасове от автомобили и камъни летяха срещу сградата на Енерго-Про, като протеста не се размина и с полицейска намеса.

55-годишен мъж, хвърлил камък срещу сградата на енергото на улица „Девня” в морската столица, бе закопчан от униформените. Това доведе екзалтираното множество до изблик на гняв и протестиращите буквално се нахвърлиха върху полицаите.

 

Униформените все пак успяха да качат арестувания човек, който носеше българското знаме, в специализиран микробус. Един от протестиращите легна пред микробуса, но с няколко маневри униформените успяха да се измъкнат и да потеглят към районното, гонени от част от протестиращите.

 

След това множеството, което от около 3000 души вече се бе стопило към 1000, потегли към сградата на Първо РПУ, за да се опита да освободи своя съратник. След като арестуваният мъж бе пуснат, „манифестацията” се насочи към изходната точка – Община Варна.

 

Там протестиращите бяха посрещнати полицаи и жандармерия, които ги чакаха с щитове и палки. Минути по-късно бе обявено, че следващият протест ще се състои другата неделя по същото време.

/Блиц/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев