Община Сливен

Елица и Стунджи отново ще представят България на „Евровизия”

Двамата
10.02.2013 / 14:55

Най-успешните ни представители досега в „Евровизия” отново ще се пробват в международното състезание. Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи са изпълнителите, които ще участват в тазгодишния конкурс, който ще се проведе през май в шведския град Малмьо.

 

Изборът е на специалисти от Българската национална телевизия, която организира надпреварата у нас. Този път медията промени правилата й и така направи възможно решението да бъде взето еднолично от нея.

 

Елица и Стунджи са единствените ни музиканти, които са достигали до финала на „Евровизия”. Това се случи през 2007 г., когато песента им „Вода” се класира на пето място. Те са и единствените, които за втори път ще опитат да представят успешно страната ни в международния конкурс.

 

Коя е песента, с която Елица и Стунджи ще участват тепърва ще се решава. Първоначално те трябва да представят на комисията от специалисти от БНТ до пет песни, от които тя да избере три. Следващата неделя те ще бъдат изпълнени в предаването „Неделя х 3”, а на 3 март зрителите (чрез телефонно гласуване) и специално жури ще изберат песента, която България ще изпрати на „Евровизия” в Швеция.

 

Нашата страна не е единствената, която взе решение да заложи на музиканти, които вече са я представяли в конкурса. В последните години така постъпиха Сърбия с Желко Йоксимович, Гърция със Сакис Рувас, Германия с Лена. През 2006 г. Дима Билан от Русия се класира на второ място в надпреварата, а при следващото си участие през 2008-а спечели „Евровизия”.

/Дарик/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев