Община Сливен

Ланс Армстронг призна за допинг при всички победи в "Тур дьо Франс"

Армстронг
18.01.2013 / 20:26

Загубилият статута си на легендарен колоездач Ланс Армстронг за първи път призна публично, че е използвал допинг, за да подобри резултатите си при всички свои победи в "Тур дьо Франс".

 

Американският състезател отговори с "да" на въпрос в интервюто за Опра Уинфри дали е използвал забранени вещества, за да спечели титлите си.

 

"Не е възможно да спечелиш седем пъти "Тур дьо Франс" без допинг", заяви Армстронг, който беше обвинен от Американската антидопингова асоциация като организатор на "най-усъвършенстваната схема за употреба на допинг в световния спорт". Заради разкритията на агенцията титлите му от тура бяха отнети.

 

"Виждам тази ситуация като една голяма лъжа, която повтарях много пъти, добави 41-годишният американец. - Това бяха мои решения. Цялата вина е в мен. Съжалявам".

 

Той призна, че е употребявал ЕПО, тестостерон и хормона на растежа през кариерата си. Той обаче отрече това да е било "най-голямата организация за употреба на допинг в света". Според него допинг политиката в Източна Германия през 70- и 80-те години била по-голяма.

 

"Преди години беше лесно да се прикрие употребата. Беше умна система, но консервативна и с ограничен риск", добави Армстронг.

 

"Не съм достъп до нещо, което другите да не са имали. Победите имаха значение за мен, но да кажем, че програмата е по-голяма от тази в ГДР е погрешно", добави той.

/Дневник/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев