Община Сливен

Обраха банка в Берлин през 30-метров тунел

Банка
14.01.2013 / 21:42

Крадци са проникнали в берлинска банка през 30-метров тунел, прокопан от гараж в съседен подземен паркинг, съобщи германската полиция.

Няколко депозитни касети от банковия трезор са разбити, но още не е известно колко пари и ценности са отмъкнати, каза полицейски говорител, цитиран от ДПА, предаде БТА.

 

След обира бандитите запалили пожар, вероятно за да заличат следите си, след което се измъкнали през тунела под западния столичен квартал Щеглиц.

 

Кражбата била установена тази сутрин около 6.15 часа, когато местен жител усетил мириса на дим, идващ от паркинга. Той повикал аварийните служби, които открили тунела.

 

Полицията каза, че на крадеца или крадците са били необходими дни и даже седмици за прокопаването на тунела и оцени операцията като "професионална".

 

В Берлин са ставали няколко ефектни банкови обира, но не всичките са бивали успешни, припомня ДПА.

През декември миналата година обирджия взе заложници в банка в богаташкия квартал Зелендорф.

На място бяха изпратени 300 полицаи. 9-часовата криза приключи, след като бандитът призна, че в раницата му има не експлозиви, а три килограма брашно. През 1995 г. в същия квартал четирима крадци взеха 16 заложници в банка и успяха да се изплъзнат през предварително прокопан тунел.

/Дир БГ/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев