Община Сливен

Китайска милионерка мете улици, за да дава пример на децата си

Метачка
09.01.2013 / 23:07

Mилионерите, които биха искали да работят в чистотата за около 228 долара на месец, вероятно няма да са много. Петдесет и три годишната китайка Ю Южен от град Ухан, която е натрупала състояние от недвижими имоти, е изключение и с готовност става в 3 часа всяка нощ, за да мете над 3 км улици по една основна причина – да даде добър пример на децата сиq съобщава "Профит БГ".

 

Ю, която е натрупала богатството си с тежка работа в сектора на недвижимите имоти, мете улици от 1998 г., информира South China Morning Post.

 

"Искам да бъда модел за подражание на моя син и моята дъщеря. Не искам да седя, да бездействам и да харча парите си", казва Ю пред местния вестник Wuhan Evening News.

 

Въпреки че е собственичка на 17 имота, чиято обща стойност е около 1.5 млн. долара, според China Daily, Ю отказва да напусна работата си към службата по почистването, която започва преди 15 години.

 

"Работата не опира само до заплатата, тя помага на човек да не губи концентрация. Мързелът поражда най-различни лоши навици", казва Ю.

 

Двете деца на Ю работят на заплата, а според местните медии тя твърди, че ще прехвърли имотите си на държавата, ако децата й не продължават да се трудят. Така синът й в момента работи като шофьор за около 320 долара месечно, а дъщеря й работи в офис, като заплатата й е около 480 долара.

 

Ю има само по едни почивен ден на седмица и трябва да се явява на работа всяка нощ в 3 часа.

 

През 80-те години Ю и съпругът й работили ден и нощ, за да спестят пари за къща. Те стават първото семейство в тяхното село, което построява триетажна къща.

 

След това започват да отдават свободните стаи под наем, като така спестили достатъчно средства, за да построят още три пететажни къщи.

 

През 2008 г. държавата решила да строи жилищен комплекс на земята, на Ю. Като компенсация Ю и съпругът й получили общо 21 апартамента. Тя продала четири от тях, за да финансира по-нататъшни свои инвестиции.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев