Община Сливен

С имот на Луната май ще се сдобият в Стара Загора, Цонко Цонев осъди общинския си съвет

Луната
04.01.2013 / 08:46

Община Стара Загора да закупи 50 декара терен на Луната. Това ще предложи на предстоящата сесия общинският съветник от ПП "Нова сила" Тихомир Томов, който е и бивш зам.-кмет на Стара Загора, предаде БТА.

 

Томов, който е икономист и инженер, обяви днес инициативата си пред журналисти в родния си град. Според него общината ще даде около 1000 долара за терена, но това е добра инвестиция за бъдещето.

 

50-годишният общински съветник все още не е обсъждал идеята си с колегите от другите политически сили, уточни, че ще търси подкрепа сред по-младите в съвета.

 

Томов изтъкна, че трите световни сили - САЩ, Китай и Израел, отделят милиарди долари за космически програми. "Рано или късно Земята ще се окаже тясна за нас. Важно е да закупим стратегическо място, което да бъде от полза за Стара Загора и нейните жители след време", посочи Тихомир Томов.

/Дневник/

 

 

Цонко Цонев осъди общинския си съвет

Административният съд в Добрич отмени решение на Общинския съвет в Каварна, с което е приет бюджетът на общината за 2012 година, стана ясно от официално съобщение на институцията. Съдът връща делото като преписка на Общинския съвет за ново произнасяне, като се съобрази с дадените указания в мотивите към съдебния акт.

Общинският съвет на Каварна е приел в нарушение на закона бюджет, различен от предложения от кмета. Съставянето и приемането на бюджета са две самостоятелни процедури, компетентен орган по които в единия случай е кметът, а във втория - Общинският съвет, смята съда.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок. В момента общинската администрация подготвя приемането на Бюджет 2013, а се оказва, че трябва да приемат и бюджета за 2012 година.

Кметът Цонев твърди, че през март миналата година Общинският съвет в Каварна е орязал предложения от него бюджет, като блокирал парите за спорт и култура и на практика е приел нов бюджет за 2012 година. Затова и кметът оспорил решението пред Административния съд в Добрич.

/БЛИЦ/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев