Община Сливен

Следващият апокалипсис ще настъпи догодина

-----------------------------
22.12.2012 / 10:56

Ако четете тези редове, значи краят на света не е настъпил. Пак. Не се сбъдна поредното лъжепророчество, едно от стотиците през последните две хиляди години.

Този път някои псевдоексперти го прочетоха в календара на маите, който свършвал на 21.12.2012 г. Повярваха им стотици хиляди, може би милиони.

 

 

Но здравият разум, а и позитивизмът на останалото мнозинство отложиха апокалипсиса, засега за 2013 г.

Основен бе приносът на силния глас на НАСА - космическата агенция на САЩ, натежа и “знанието” на руския президент Владимир Путин (той знаел, че светът свършва след още 4,5 млрд. години), на Ватикана, както и на ред други политици от световна величина. А и не толкова големи.

 

 

Депутатът Венцислав Лаков се чудеше дали да не поиска думата в 13 ч и 11 мин за процедурно обявяване в НС на края на света. Не го направи. И апокалипсисът не дойде.

НАСА бе толкова сигурна, че няма да има край на света, че в навечерието на сакралния 21 декември, когато всъщност започна зимата, пусна в Ютюб видео, озаглавено “Защо светът не свърши вчера”. Тя трябваше да успокои 25-те млн. американци, които според проучвания вярват в апокалиптичното тълкуване на календара на маите. А то се появи през 1978 г., когато активистът на движението “Ню Ейдж” Хосе Аргуелес го прочете по свой си начин.

 

Помогнаха и шамани, изпълнили ритуали срещукрая на света в перуанската столица Лима. Молитвите на християни, мюсюлмани и други вярващи. Изключеният голям адронен колайдер в ЦЕРН. Както и позитивното излъчване на шведската полиция. Във фейсбук тя написа: “Имаме много неразкрити грабежи и някои убийства. Призоваваме извършителите да се предадат, няма какво да загубят. А за да не се разстройвате от ареста, ще има купон за края на света - обещаваме храната да е по-добра от тази в микровълновата”.

 

 

Австралия бе сред първите подминати от края на света. Страницата на Агенцията за туризъм бе бомбардирана от постове с въпроси дали някой е оцелял в “долната земя”. “Живи сме”, бе отговорът.

В някои части на САЩ, които ще са последните подминати от апокалипсиса, паниката обаче надделя. В щата Мичиган коледната ваканция започна по-рано, тъй като “разпространяваните слухове за края на света разсейват учениците и дезорганизират учебния процес”.

 

 

А руското Министерство на извънредните ситуации обяви в средата на вчерашния ден: “Краят на света в Москва протича без произшествия”.

 

13 сценария за края още през 2013-а

 

Не се надявайте, че щом сте се събудили днес, епопеята с края на света е приключила.

Още през 2013 г. ни чака поне една дяволска дузина армагедони. Руски анализатори направиха шеговита подредба.

 

 

В нея води парадният край. Има предсказание, че на 14 февруари Земята щяла да застане между Слънцето и митичната планета Нубира. Това щяло да измести полюсите на Земята с неизбежния апокалипсис след това. Астрономите по неясна причина не знаят нищо за тази планета, чиято траектория според тях била единствено в главите на мистиците.

 

 

Отместеният край трябва да настъпи на 19 февруари. Археолози заявиха, че маите са сгрешили в прогнозите си и след калибриране на календара датата трябва да се отмести с 60 дни.

Женският край ще настъпи на 8 март. Единственото му предимство било, че няма да мислим какво да подарим на любимата.

 

 

Истинският край трябвало да дойде от свръхактивизация на Слънцето.

Литературният край е предречен точно преди сто години от Джек Лондон. В романа си “Алената чума” той предвижда, че в края на 2012 г. ще се разрази епидемия, от която ще оцелеят едва няколко групи хора.

Митическият край, или рагнарьок, е описан в скандинавската митология.

 

Тя не посочва точната година, но 2013 изникна съвсем естествено като дата.

Хиперкраят е свързан с уж насрочения за 2013 г. хиперпространствен преход в четвъртото измерение. Казват, че там щяло да се живее лесно и интересно.

Горещият край се поддържа от Джеймс Хенсън, който изследва климата на Земята. Според него полярните ледове ще започнат да се топят критически бързо точно тази година.

 

Прокисналият край е дело на британски астрофизици, открили някаква загадъчна “киселинна мъглявина” в непосредствена близост до Млечния път. Тя щяла буквално да вкисне галактиката ни. Теорията им не се радва на широка популярност.

Звездният край е свързан с България. Множество обладани от култа към нашата пророчица Ванга руснаци казват, че уж тя била предсказала, че през 2013 г. “на Земята ще се възцари невъобразим хаос, хората ще се погубват и ще погинат милиони, а на небето ще се роди нова звезда”. На Ванга обаче са приписвани и по-чудновати прогнози.

 

 

Нострадамовият край уж вещаел крах на САЩ не кога да е, а точно през 2013 г. Това ще доведе до суперкриза. Тя ще се разпростре по света. Агонията щяла да бъде кратка. Пророчествата на Нострадамус обаче са толкова мъгляви, че дори и най-подкованите му тълкуватели се затрудняват да кажат какво е имал предвид френският оракул.

Дяволският край е за последните два сценария. Немалко суеверни хора се боят от идването на петък 13 през 2013 г. Догодина това ще стане два пъти - през септември и декември. Авторитетни астролози успокояват, че в никой от двата месеца не се предвижда катаклизъм.

 

Леново остана без пришълци

 

Нито едни чужденец или българин не е прояви интерес да се спаси от края на света в пловдивското село Леново.

Пуст остана дори манастирът “Св. Анастасия”, за който се говореше, че ще бъде зает от чужденци.

 

 

“Нямаме никакъв пришълец, не очакваме да се появят. Някои медии информираха, че е пълно с гости, но тези слухове се разпространяват от наш съселянин, който може да се е шегувал”, разказа кметът Георги Желязков.

 

 

Интересът към Леново се засили, след като в интернет бе написано, че три села в света оцеляват на 21 декември - френското Бугараш, турското Шириндже и Леново.

 

 

400-те жителите на българския “Ноев ковчег” обаче вярват, че мястото им е благословено, защото има няколко параклиса, църква и манастир. Хората бяха готови да посрещнат гости и да отключат запустелите къщи, но приготовленията останаха напразни. Чакат на гости да им дойдат близките за Коледа. “Никой не се е интересувал да купува къщи в селото”, категоричен е Желязков.

 

Армагедон идва с мачете

 

Френската полиция арестува двама мъже, у които откри противогази и мачете. Те отивали към планината, която уж щяла да бъде едно от малкото места, оцелели от Армагедона.

 

Според властите двамата искали да проверят дали мерките за сигурност около селцето Бугараш са добри. Десетки полицаи бяха пратени в южнофренското село, където се очакваше наплив на фанатици и зяпачи за края на света.

В четвъртък полицията арестува друг мъж - с тийзър и бейзболна бата, в близост до селото. Там са струпани и журналисти от цял свят.

 

Полицията блокира подстъпите към близкия връх Бугараш. За него се твърдеше, че ще се разцепи в Съдния ден и от него ще излязат извънземни с летящи чинии, за да спасят хората наоколо.

 

Погроми в Аржентина

 

Двама души загинаха във вълна от грабежи, обхванала Аржентина, съобщи в. “Кларин”. Жертвите са в град Росарио в централната провинция Санта Фе. Няколкостотин души от града щурмуваха вчера няколко китайски магазина в Росарио и започнаха безразборно плячкосване. Над 1000 души в град Барилоче в Патагония атакуваха хипермаркети. Вчера властите изпратиха там два самолета с 400 жандармеристи. В град Кампана, на около 70 км от столицата Буенос Айрес, стотици хора плячкосаха “Карфур”. Поне 24 души са ранени. (Труд)

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев