Община Сливен

Тук-там и у нас покълна истерия относно "края на света"

Края
17.12.2012 / 09:00

Истерията около теорията за края на света на 21 декември набира сила и у нас, пише "Новинар". Поради тази причина в интернет форумите заваляха предложения какво точно да включва пакетът, който да вземете, когато настъпи фаталният миг.

 

Първото необходимо нещо е да имаме укритие, където да посрещнем Армагедона. Мястото трябва да е защитено и добре изолирано от външния свят. Въпреки това ще е по-добре, ако не е далеч от цивилизацията, защото така има по-големи шансове да се свържем с оцелели. Най-добре ще е в него да се съберат близки хора, с които е лесно да се съжителства. Няма как да се разминем обаче без въже, свещи, кибрит, бележник, молив и сапун.

 

Следва солидно количество храна, най-вече консерви, които да ви крепят в дългите тъмни дни, съветват експерти по оцеляването. Не пропускайте да се запасите с много вода, тъй като няма да знаете колко дълго ще стоите затворени. Задължително е в укритието ви да има и лекарства и спирт. Ще са ви нужни също фенерче, спален чувал, дебели дрехи и бельо, гумени ботуши, брадва и голям нож.

 

Експертите по оцеляване обаче отбелязват, че най-важно е да запазите психиката си здрава и силна, защото най-силните духом са с най-големи шансове да се нарекат гордо „последният жител на планетата Земя”. Ако имате място в багажа, можете да си вземете и различни игри, с които да разсейвате мислите си, докато навън светът изчезва.

 

Така ще играем "Монополи" и "Не се сърди човече" преди края на света. Задължително е да можете да готвите, тъй като престоят ви може да се окаже доста дълъг. Освен това ще трябва да се научите да палите огън и да съставяте планове, когато се наложи да излизате. Ако го направите, носете свирка, с която да търсите оцелели себеподобни.

 

“Имаме 700 анкетьори в цялата страна и ако настъпи краят на света, ние ще го отразим, според мен по добре и от CNN”. Това пък се зарече шефката на Националния статистически институти Ренета Инджова. Тя обаче се оплака, че трябва да плаща глоба от 100 000 лева заради лошо направена обществена поръчка. "Ще взема всички мерки, за да не се повтори това, защото още една такава глоба и трябва да затварям института", заяви Инждова.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев