Община Сливен

Стотици търсят спасение от Апокалипсиса във френско село с българско име

Бугараш
12.12.2012 / 00:14

Френско село предлага спасение от Апокалипсиса, пише "Дартснюз". Според няколко предсказания Бугараш е сред малкото места в света, които ще оцелеят след Армагедона на 21 декември.

Местните хора се възползват максимално от пророчествта. Те вече дават стаи под наем на космически цени. По 1600 евро върви нощувката за навечерието на Армагедон, пише вестник "Дейли Мейл". Селището има едва 176 души население, но туристите са хиляди. Бутилка минерална вода е на цена от 15 евро, а камъчетата от планината край Бугараш се продават за 1,50 евро на грам, пише още изданието.

400 евро струва място за къмпинг в нива. В случай, че предсказанията не се сбъднат, туристите естествено могат да отпразнуват спасението на света, похапвайки пица в местния италиански ресторант Apocalypse pizza.

Вярващите смятат, че древните маи са предсказали, че на 21 декември 2012 приключва 5 125-годишен космически цикъл. Според специалистите календарът, чието летоброене започва през 3114 г. пр. хр. ще завърши своя 13-ти бактун (1 бактун = 394 г.) на 21 декември. Смята се, че и за маите числото 13 е имало изключително символично значение. Други спекулации твърдят, че бедствията ще са с космически мащаб, тъй като се очаква планетите да се подредят в една редица, което ще доведе до промяна на земните полюси. Има и предупреждения за гигантски слънчеви изригвания.

„Намирам злоупотребата с наивността на хората за много възмутително нещо”, заявява управителят на департамента Од в регион Лангедок-Русийон, Южна Франция.

Доклад публикуван от агенцията за Наблюдение и борба с култoвете (Miviludes) към френското вътрешно министерство призовава за обстойно наблюдение на случващото се в Бугараш до края на тази година. „Мисля, че трябва да сме внимателни. Не трябва да ставаме параноични, но трябва да имаме едно на ум, че този начин на мислене може силно да повлияе лабилните хора”, заявява президентът на държавната агенция. Френското правителство предупреди също и за опасност от масови самоубийства на вярващите.

Митовете, блуждаещи в интернет, посочват, че планината Пик де Бугараш крие тайна извънземна база или дори портал, водещ към друг свят. Патриш Ешене, собственичка на кафене в наскоро нашумялото селище, споделя, че напоследък се чували странни шумове под земята. „Видяхме военни самолети, полиция, войници”, добавя тя. „Като във филм на Спилбърг е. Те търсят нещо, определено има нещо в тази планина”, продължава още местната жена.

Интересна е етимологията на името на планината. Историци с международно признание многократно са подчертавали връзката на селото в Южна Франция с катарска ерес, произлизаща от българското богомилство. Легенди пък разказват, че някъде в Бугараш е скрит Светият Граал, пазен от катарите. През вековете мястото е било обект на проучвания за иманяри, нацисти и дори агенти от Мосад. Говори се, че по тези места е живял и Нострадамус.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев