Община Сливен

70-годишни близначки от Холандия били най-старите проститутки

Двете
07.12.2012 / 08:57

През изминалата година в тесните амстердамски улички много хора се блъскат помежду си с надеждата да се здрависат с двете най-стари проститутки в страната – 70-годишните близначки Луиз и Мартине Фокенс, съобщи AFP, цитирана от БТА.

Дамите, очаквано предвид професията и статуса им, носят червено облекло, преметнали са шалове с цветовете на американското знаме около вратовете си и с охота раздават автографи.

Спали сме с повече мъже, отколкото може да преброите, заявява Луиз.

Двете жени станаха известни благодарение на документалния филм "Стари проститутки", събрал адски много овации на фестивала на документалното кино в Амстердам миналата година.

Последва публикуването на две книги, посветени на Луиз и Мартине. От двете книги са продадени около 70 000 екземпляра в Холандия, а едната от тях -"Запознай се с Фокенс", е преведена на 7 езика.

Видели сме всичко, от бащи, които водят синовете си за първи полов акт, до клиенти с по-особени вкусове, уверява Мартине.

От две години Луиз е прибрала жартиерите и секс играчките в шкаф, защото е засегната от артрит, но Мартине все още проституира. Към днешна дата Мартине и Луиз са редовни сътруднички на телевизионно предаване, което фокусира вниманието върху наркотиците и секса.

В рамките на предаването Луиз и Мартине отговарят на въпроси на зрители.

Луиз и Мартине имат общо 7 деца, 12 внуци и 5 правнуци. Медиите представят двете жени като ексцентрични прабаби, попаднали случайно в секс индустрията, но в живота им е имало не малко мъка и страдания.

Нямахме пари, разказва Луиз. Тя пояснява, че съпругът й поискал от нея да работи две години. Не знаех за каква работа ставаше дума, а оттогава минаха 50 години, каза Луиз.

Двете жени обаче не съжаляват за нищо, освен за някои промени в нравите в квартала на червените фенери.

"Днес момичетата не носят почти никакви дрехи", отбелязва Луиз. "Те продават и приемат наркотици - всичко е свързано с парите и престъпността. Навремето момичетата се грижеха една за друга, но подобни прояви отдавна няма в тези среди."

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев