Община Сливен

IN MEMORIAM: 18 години без Димо Димовски

Димо
25.11.2012 / 16:35

Преди 18 години си отиде от този свят приятелят и писателят Димо Димовски. Зейна огромна черна дупка във времето, но не и в нашата памет.

 

Приятелят Димо Димовски беше изключителен колорит, с мъжка осанка и мъжко любящо сърце. С чувство за хумор и самоирония, с много притчи и вълшебни разкази за избуяващите чудеса, драми и неволи в пространството около "Петолъчката", дето е родното му село Горно Александрово. В литературата влезе с момчешка самонадеяност и вдъхновение, които прераснаха в истинско литературно майсторство, видно от поредицата му белетристични книги като "Щури хора", „Шега с любовта ", „Пътят през нощта", "Жена на хълма” „Вик от рая" и пр.

 

На финала на живота му натежаха самотата, и едно жестоко двойно убийство в Горно Алексанрово, чийто пръв свидетел стана той. И не можа да го преживее: коварната болест го отнесе в разцвета на неговия талант.

 

Сега до мен сякаш долита неговият вик от рая и аз избърсвам сълзите си на умиление с благодарност, че ме допусна толкова близо до себе си - сега и завинаги.

 

Помним те, Димчо!

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев