Община Сливен

Учените от НАСА обещават потресаващо откритие на Марс

Кюриозити
22.11.2012 / 08:37

Изучаващият повърхността на Червената планета марсоход на американската космическа агенция НАСА “Кюриосити” направи интересна находка, пише "Блиц". Тя толкова порази учените, че те засега се страхуват да говорят за нея.

Данните са получени от САМ – химическата лаборатория на борда на “Любопиткото” – след анализ на образци марсиански грунд. По думите на ръководителя на проекта Джон Гротцингер, в момента целият научен екип внимателно “предъвква” получената информация.

 

Гротцингер е убеден, че получените данни, които в момента се проверяват повторно от експертите, може да влязат в учебниците по история. Самата находка на робота той характеризира като “потресаваща”.

 

Загадъчното откритие бе направено в хода на изследване в лабораторията САМ на няколко шепи марсиански пясък, който марсоходът загреба с помощта на своята ръка манипулатор, съобщава руската информационна агенция Новости.

 

Желанието на учените да се презастраховат не е учудващо. Изследователите на Марс вече не веднъж попадаха в неловки ситуации. Очаква се потресаващото откритие да бъде представено на обществеността до седмици.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев