Община Сливен

Ликът на Тодор Живков лъсна на колата на шуменец

Колата
17.11.2012 / 12:24

Мебелистът Диян Тодоров от Шумен, провокиран от лика на премиера Бойко Борисов на кола, зографиса на току-що закупената си черна "Мазда 626" лика на бившия Първи Тодор Живков.

В петък беше дебютът на лъскавото возило по улиците на Шумен, което събра много погледи. Собственикът му пък гордо обясняваше, че изпълнението е много по-майсторско от това на премиера Бойко Борисов върху русенското возило.

Образът на Тато е ваян с аерограф цяла нощ от 22 часа в четвъртък до 5,30 часа сутринта в петък от художника татуист Румен Десев от Шумен.

До лика на Живков се мъдри култовата му фраза "Навсякъде има матриал". Диян казва всеки да я тълкува, както си иска, но според него вече всякакъв матриал бил свършил. Макар че е бил твърде малък по време на управлението на Тато, Диян е категоричен - "учил съм история".

Освен това помни, че като дете пиел на воля жълта лимонада по 3 ст., а родителите му го водели на почивки и екскурзии, каквито пожелае. Сега трудно може да си позволи нещо. Затова местни зевзеци му препоръчвали да се пресели в Северна Корея или Куба, където лимонадата е още по 3 ст., но е с купони по две на месец.

Диян е собственик на малка мебелна фирма, но определя положението си като "свързвам двата края". Не е женен, защото в такова време "трудно се свива семейно гнездо". Всичко, което изкараш, държавата ти го взема, коментира той.

Член е на БСП, но твърди, че не това го е накарало да увековечи Тато. Сегашните социалисти нямали нищо общо с него, мислели само за себе си, а като наближат изборите, започвали да ухажват електората, коментира шуменецът.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев