Община Сливен

Шуменската ученичка Веселина избягала заради любов в скайпа

Ученичката
12.11.2012 / 08:49

Шуменската ученичка Веселина Христова (16 г.), която изчезна от дома си в четвъртък, е била открита в Добрич, съобщиха от полицията в неделя.

Момичето било в дома на млад мъж в добрички квартал, където отишло доброволно. Запознала се с добричлията по скайп и след известно време на взаимни разговори решила да напусне дома си, без да се обажда на никого от семейството.

 

За да стигнат до адреса на мъжа в Добрич, криминалисти положили много усилия, защото разполагали с откъслечни данни. Приятелка на Веселина била чувала за нейния нов познат в скайп, но точния адрес не знаела. Затова в Добрич полицаите са проверявали няколко жилища, докато намерят тийнейджърката.

Извикали родителите вечерта в събота и я предали срещу разписка.

 

Инспектори от Детска педагогическа стая тепърва ще работят с момичето и ще се изяснява дали тихата девойка иска да остане в семейството и какво я е подтикнало да го напусне. Ще се изясняват и отношенията във фамилията.

В четвъртък сутринта Веселина излязла уж за училище, но поела към Добрич. Като не се прибрала до 16,30 ч, разтревожената майка я потърсила в Гимназията по селско стопанство.

 

Момичето никога не закъснявало и не е бягало от часове, казаха нейни преподаватели.

Когато разследващите полицаи разбрали, че Веселина е тръгнала на училище с две свои якета - розово и бежово на цвят, се усъмнили, че не е похитена, а е направила собствен избор.

/Труд/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев