Община Сливен

Пол Макартни и съпругата му едва не загинали през май

Семейството
12.11.2012 / 08:46

Легендата на рок-енд-дрола и един от основателите на култовата банда Бийтълс Пол Макартни и съпругата му Ненси Шевел се разминаха на косъм от смъртта, съобщава "Блиц". Съпрузите за малко не станаха жертви на авиокатастрофа. От неминуема гибел ги спасил професионализмът на пилота.

Инцидентът станал на 3 май тази година. Информацията за инцидента става известна едва сега, благодарение на доклад на управлението на транспорта на Великобритания.

 

 

 

Макартни със съпругата си се връщал с хеликоптер Sikorsky S-76C от презентация на готварска книга на дъщеря си. Поради лошо време пилотът загубил управление и решил да извърши кацане в гората, защото приборите за навигация отказали да работят.

 

 

 

Едва в последния момент пилотът се сетил, че може да кацне на върхушките на дърветата и това да се окаже фатално. Затова веднага взел решение да издигне машината. В резултат пилотът успял благополучно да приземи хеликоптера на 25 км. от дома на музиканта.

 

 

 

Сред възможните причини за инцидента специалистите изброяват силния дъжд, тъмнината и силния вятър. Британските медии не изключват, че делото може да бъде предадено на органите на реда.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев