Община Сливен

От Фейсбук заплашвали българин, купил за 5$ данни на 1 млн. потребители

Фейсбук
25.10.2012 / 13:20

Адвокати на социалната мрежа Facebook са разговаряли в сряда вечер с блогъра Богомил Шопов, който разкри скандална продажба на лични данни от Facebook, съобщава "Би нюз". Припомняме, че интернет активиститът се натъкна на онлайн търговец, продаващ списъци с по 1 милион пълни имена, мейли и ID-та от социалната мрежа, само за 5$.

 

След като разпространи тази информация и тя моментално бе споделена в редица световни технологични портали, той каза пред BNews, че от Facebook са се свързали с него и в сряда вечер му предстои телефонен разговор с представители на компанията.

 

Юристите на социалната мрежа са му обяснили, че ще разследват какво се е случило, но със сигурност няма да му дават информация за развитието на разследването си, защото ставало дума за вътрешно-правна процедура, разказа ни Бого Шопов.

 

От Facebook са поискали също така да им предостави всички данни, с които разполага по случая, но и да не споменава на никого за разговора помежду им. „Нещо, което аз, разбира се, няма да направя“, вметна блогърът.

 

Беседата между него и адвокатите на практика е преминала под знака на арогантността им, като вместо да се опитат реално да открият къде е проблемът, са започнали с категоричното твърдение, че Шопов няма право да споделя такива неща в мрежата. Нееднократно те са и намеквали, че са готови да предприемат и юридическа битка срещу него, макар и всъщност той да не е направил нищо незаконно.

Освен това от Facebook са настояли да махне от блога си всичко по темата на момента – нещо, което той обещава да не изпълни.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев