Община Сливен

Скандална книга описва изневери в кралското семейство в Белгия

Двойката
22.10.2012 / 09:18

Белгийският престолонаследник се оженил по сметка, кралят Албер II искал да абдикира догодина, а кралицата Паола му изневерявала на младини.

Това са част от пикантериите, в книга за кралското семейство от журналиста Фредерик Деборсю, която се очаква да бъде представена във вторник.

Дворецът реагира с кратко комюнике, че 304-страничното томче на издателство "Едисион Рьонесанс" съдържа "многобрройни информации, които са напълно погрешни и обидни".

Според автора престолонаследникът принц Филип се оженил за принцеса Матилда, защото е знаел, "че трябва да се ожени бързо, иначе никога няма да стане крал".

Албер II (78 г.) страдал от рак на кожата искал да абдикира догодина в полза на Филип, но антуражът му настоявал сегашният монарх да остане на трона поне до парламентарните избори през 2014. Посочвайки кой да състави правителство и консултирайки се с партиите, кралят има ключова роля при решаването на хроничните правителствени кризи в Белгия.

Албер среща италианската аристократка Паола (сега 75 г.) във Ватикана при встъпването в длъжност на папа Йоан XXIII през 1958 г. През юли следващата година се женят и по-късно имат три деца - Филип, Астрид и Лоран. В края на 60-те години обаче бракът им се разклаща, двамата дълго живеят разделени и се говори дори за развод.

Без да съставя пълен списък на подозираните любовници на Паола, Дебросю споменава между тях певеца Салваторе Адамо, бизнесмена Алдо Вастапан, фотографа от "Пари мач" Албер дьо Мюн. Той твърди, че в списъка на победите на кралицата е и един неназован валонски министър, когото тя прелъстила предрешена с перука в брюкселски хотел, докато съпругът й, тогава все още принц на Лиеж, отсъствал.

Деборсю, журналист от обществената радиотелевизионна станция Ер Те Бе Еф, заплаши да съди издателството "Сюдпрес", чиито вестници публикуваха откъси от книгата, преди да изтече обявеното от автора ембарго. Той декларира пред всекидневника "Соар", че фрагментите, взети извън контекста, изопачават съдържанието на книгата.

/Труд/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев