Община Сливен

Сватба като от приказките в Люксембург, жени се последният първороден принц-ерген в Европа

Младоженците
20.10.2012 / 08:46

Двудневните тържества по случай сватбата на сина на великия херцог Анри - престолонаследника Гийом, и белгийската графиня Стефани дьо Ланоа започнаха вчера в Люксембург, предаде АП.

 

Гийом, който е на 30 години, е последният неженен престолонаследник в Европа, което привлече голямо внимание към височайшата сватба.

 

Люксембург е страна по-миниатюрна от най-малкия американски щат Роуд Айлънд. Великото херцогство може да се нанесе 138 пъти в източната си съседка Германия и да остане още място.

 

През уикенда обаче е ред и на Великото херцогство да засияе. Принц Гийом, престолонаследникът на Люксембург и

 

бъдещ велик херцог

 

ще вземе за съпруга белгийската графиня Стефани дьо Ланоа. Двудневната сватба - гражданска церемония в петък следобед и църковна церемония в събота сутринта, ще бъде съпътствана от фойерверки, концерти и галавечеря в двореца.

 

Списъкът с гости за църковната церемония в катедралата “Нотр Дам” в Люксембург включва много короновани особи, сред които и Симеон Сакскобургготски.

 

Престолонаследникът Гийом и избраницата му Стефани са очарователна двойка. Той е тъмнокос 30-годишен мъж, а тя - усмихната 28-годишна русокоса дама.

 

Двамата имат разностранни интереси, подобаващи на аристократичното им потекло. Гийом

 

говори

 

четири езика

 

следвал е международна политика, подполковник е в наброяващата 900 души армия на Люксембург и е ангажиран с хуманитарна дейност.

 

Графиня Стефани владее два от трите официални езика на Великото херцогство - френски и немски, и изучава третия – люксембургски. След сватбата си тя планира да се откаже от белгийското си поданство, за да стане рано или късно велика херцогиня на Люксембург.

/Монитор/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев