Община Сливен

В Грузия си направиха фонтан от алкохол

Кулата Чача
18.10.2012 / 16:19

Управата на грузинския град Батуми обяви официално откриването на кула-фонтан, от която ще тече традиционната за региона на Северен Кавказ гроздова алкохолна напитка – чача, съобщава информационният портал „Бизнес Грузия”.

 

„Вече всички наши граждани, туристи и гости ще могат да опитат чача”, се казва в официалното съобщение на правителството на автономната грузинска република Аджария, където е разположен Батуми.

 

Алкохолът ще тече безплатно един ден от седмицата, в продължение на 15 минути. По време на откриването на „Чача-Тауър”, както се нарича проектът, за гостите е имало инсталиран специален кран, но от идната седмица напитката ще тече свободно.

 

Идеята на градската управа е с този проект да стимулира туризма в града. Всеки път от фонтана пък ще тече чача от различен производител, за да се рекламира местната промишленост.

 

Към самата кула има и туристически информационен център.

Строителството на „Чача-Тауър”, с височина 25 метра, е струвало 490 хил. долара.

 

Руски медии коментират, че не е обявено официално как градската управа на Батуми възнамерява да се справи с охраната на фонтана от набезите на постоянните потребители на чача.

/bTV/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев