Община Сливен

Успешно приключи смъртоносният номер на американец с 1 млн. волта ток

Ток
09.10.2012 / 13:50

Американският илюзионист Дейвид Блейн издържа тридневна атака на ток с напрежение 1 милион волта. Смъртоносният номер приключи благополучно днес.

Блейн оцеля близо 72 часа без сън и храна, само на кокосов сок, на 6-метровата колона, заобиколен от 7 електрически трансформатора, заливащи го със смъртоносни електрически струи, предаде ИТАР-ТАСС.

За да се предпази от тока, той носеше 12-килограмов костюм от неръждаема стомана, шлем с визьор и слушалки. Тридесет и девет годишният илюзионист беше обут с ботинки с железни подметки. Към костюма му беше закрепена специална тръбичка, през която му се подаваха любимия кокосов сок с добавен електролитен разтвор. През слушалките Блейн имаше възможност да общува с феновете си по време на номера.

Спектакълът можеше да се наблюдава директно в Ню Йорк и по интернет. Всеки, който идваше да види номера, можеше да регулира напрежението в трансформаторите около Блейн с помощта на компютър, инсталиран недалеч от колоната на илюзиониста.

След края на експеримента Блейн благодари на всички за оказаната подкрепа и подчерта, че това е последният му номер за издръжливост в кариерата му. През 1999 г. той прекара 7 дни в стъклен саркофаг, закопан на дълбочина от два метра. През 2000 г. издържа 61 часа във вътрешността на 6-тонен леден куб. След това през 2001 г. той стоя 35 часа без храна, вода и сън върху колона с височина 24 метра. През 2003 г. престоя 44 дни в пластмасов прозрачен куб, висящ над река Темза в Лондон. През 2008 г. Блейн постави световен рекорд за 17 минути и 4 секунди, без да си поема дъх, потопен във водна сфера с диаметър от 2,5 метра.

/КРОСС/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев