Община Сливен

Майка роди близнаци трети път за десет години във Великобритания

Близинаци
01.10.2012 / 15:55

Британка намери място в книгата на рекордите, след като роди за трети път близнаци в рамките на 10 години, съобщава "Мирър".

Специалистите са изчислили, че шансът да се случи подобно нещо е 1 на 500 000.

33-годишната Сара Джоунс е единствената жена във Великобритания, която може да се похвали с подобно постижение. Нещо повече - разликата между втората и третата двойка близнаци е само 10 месеца.

"За повечето семейства е необикновено дори единичното раждане на близнаци. В нашето обаче е нещо съвсем обичайно. Лично за мен вече е странно да забременея и да не очаквам близнаци", разказва с усмивка на уста Сара.

Тя признава, че когато са й съобщили, че за втори път чака близнаци, е била леко шокирана и уплашена.

"Вторият път не можах да повярвам. Когато сестрата ми каза, че за трети път ще имам близнаци, първоначално помислих, че се шегува. След това не знаех да плача или да се смея", допълва щастливата майка.

Пътят на британката към книгите с рекорди започва през ноември 2001 г., когато на бял свят се появяват синовете й Лиъм и Ниъм.

По-късно Сара Джоунс се разделя с баща им, но отново открива любовта в лицето на настоящия си годеник Крейг Морган. От него тя ражда близнаци през юни 2010 г. и през април 2011 г.

Освен трите двойки близнаци Джоунс има още четири деца. Грижовната майка става сутрин в шест и отделя един час, за да приготви закуска.

За изхранване на многочисленото й потомство са необходими около четири литра мляко и два хляба.

/Днес БГ/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев