Община Сливен

Йордан Лечков - аут от мача на звездите

05.09.2012 / 08:42

Атомно нападение почти като в Пеневата чета се заформя в сборния български отбор за традиционния благотворителен мач на звездите, организиран от Нова телевизия.

Славните Христо Стоичков и Любослав Пенев стават "тигри" на Бойко Борисов, макар само за този двубой. Ударното трио ще атакува формацията на медийната група MTG, собственик на Нова тв, в бенефиса на ст. "Васил Левски" на 13 септември от 19 ч.

Наред с двамата велики нападатели на ЦСКА и националния отбор в тима на България ще се включат "сините" Илиан Илиев и Гошо Гинчев. Сегашният треньор на "Левски" бе мозъкът на доминиращия у нас отбор на Георги Василев в началото на 90-те години. В състава тогава играеше и опитният "тиловак" Гинчев, който прободе с гол "Вердер" на "Васил Левски" през 1993 г. За евентуално участие на Йордан Лечков не се споменава - още едно потвърждение, че Бойко вече не го долюбва.

 

Собствениците на Нова тв също са събрали респектиращ състав за благотворителния мач. В него личат бившите норвежки национали Торе Педерсен, Ян-Аге Фьортофт, Видар Рисет и Ерланд Йонсен. Впечатляващо е и английското присъствие - ще играят първият футболист с тъмна кожа, записал пълен мач за английския национален отбор - Вив Андерсън, и авторът на първия гол в новосъздадената през 1992 г. Висша лига - Брайън Дийн.

 

Събраните средства от двубоя (билетите струват 5 лв. за възрастни и 1 лв. за подрастващи) ще се използват за спортни стипендии за деца в неравностойно положение от цяла България. Благодарение на инициативата досега 37 малчугани са подпомогнати за обучение в спортни училища.

 

Мачът на звездите ще бъде предшестван и от традиционния турнир за деца в неравностойно положение на възраст 12-14 г. Победителят ще участва на Световната купа на мира в Осло (Норвегия), инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир./в. "Труд"/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев