Община Сливен

"Есенен театрален салон" в Драматичния театът, премиера - в Кукления

01.09.2012 / 09:46

Познати и обичани лица от големия и малкия екран ще види Сливен в тази театрална есен. Освен тежката артилерия Христо Гърбов, Камен Донев, Рени Врангова, Валентин Танев, Стефания Колева, в афиша на Осмия есенен театрален салон в Сливен е името и на младия Бойко Кръстанов, известен като малкия брат от сериала „Стъклен дом”. Венец на програмата на театралния фест е „Животът е прекрасен”, последният спектакъл у нас на най-обичания български режисьор Александър Морфов, носител на голямата Чинтулова награда за изкуство и литература. Някои от гостите на Есенния салон са познати от киното като Валентин Танев. Други са носители на театралната магия, до чието съвършенство се докосват творци като Камен Донев. Трети са любимци от родни телевизионни сериали, като комика Христо Гърбов от „Софиянци вповече” и Стефания Колева от „Тя и Той”. Любопитен факт е, че и режисьорът Иван Панев на Шекспировата комедия на Сливенския театър, участва в сериала „Домашен арест”, като парнтньор на голямата Татяна Лолова.

Комедията е основен жанр в тазгодишния театрален фестивал под Сините камъни, който се провежда от 11 до 24 септември. Есенният салон се открива с премиера на Сливенския театър – комедията на Шекспир „Напразни усилия на любовта”. Комедия е „Помощ, жена ми е луда!” с Христо Гърбов на Русенския драматичен театър, в стила на черната комедия е спектакълът „Любов и пари” на Мадежкия театър, с Бойко Кръстанов, комедия е и перлата в короната на Есенния салон – „Животът е прекрасен” на Народния театър, с Камен Донев. Втората премиера на театъра-домакин – „Почерпки” на Кристофър Хемптън - се представя за пръв път в България на сливенска сцена, в первода и под режисурата на Петър Кауков. Качество, откривателство и забава се съчетават в програмата на Есенния театрален салон 2012, за който вече на касата на театъра се продават не само билети, но и абонаменти.

 

 

 

Премиера на спектакъла

„Прасето, което искаше да стане принцеса”

ще се състои на 7 септември, петък, от 19 часа в салона на Държавен куклен театър- Сливен. Автор и режисьор е Теодора Попова, сценографията е на Диана Узунова- Тодорова, музиката е на Гергана Василева. В спектакъла участват младите актьори Венера Нечкова-Фингърова и Камен Марин.

 

Може ли едно малко прасенце да се превърне в принцеса? Защо не? Та нали в приказките всичко е възможно! Но, за да се сбъдне една мечта, е нужно истински да вярваш в нея. И освен това - да положиш малко усилия...

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев