Община Сливен

Украинки в арт изложба "Спящи красавици"

25.08.2012 / 07:29

Една приказва се превърна в реалност в Украйна. Няколко млади дами се превъплътиха в Спящата красавица в името на изкуството, като за бонус могат да се омъжат за мъжа, който ги събуди с целувката си. Изложбата „Спящата красавица” може да бъде видяна в центъра на Киев.

Арт инсталация в Киев дава възможност на пет жени да се поставят на мястото на Спящата красавица от едноименната приказка, а ако отворят очи, след като бъдат целунати от ухажора си, са задължени по договор да се омъжат за него.

Дамите, които били избрани по-рано този месец, трябвало да спят в продължение на три дни в рамките на инсталацията в Националния музей по изкуствата в Украйна. Докато спят, мъжете трябва да ги наблюдават и да ги целунат в опит да ги събудят.

 

Наталия, участничка в „Спящата красавица”:

Ще усетя по интуиция човека, който може да ми стане приятел и съпруг. Ако не почувствам привличане, просто няма да отворя очи.

 

Всеки зрител мъж, който иска да участва, трябва да подпише договор, че ще се ожени за красавицата, която се събуди от неговата целувка. Изискванията към принцовете и принцесите са едни и същи - те трябва да са над 18-годишна възраст, не трябва да са женени и трябва да имат сериозни намерения и искрено желание да минат под венчило. Мъжете имат право да целунат красавицата само веднъж и само по устните. Организаторът Тарас Полатайко се надява арт инсталацията да създаде истинска любовна връзка между участничките и мъжете посетители./ТВ Европа/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев