Община Сливен

Калина Крумова пропътувала пътя София - Бургас, за да помага на ранените

23.07.2012 / 09:01

Благодарност за помощта в нощта на атентата в Бургас получила Калина Крумова, депутатка от Сливен, сега независима, от спасителната мисия от Израел. Информацията, че избраничката е прекарала нощта в Бургаската болница, помагайки на пострадали и на чуждите лекари най-вече в превода, се появи в израелския сайт www.ynetnews.com.

"Без нея щяхме да сме глухи и слепи. Беше с нас от първия момент, не спа цяла нощ и помогна с всичко", казват от мисията, пристигнала часове след взрива.

"Щом разбрах за ужаса в Бургас, запалих колата и тръгнах", каза пред "Труд" Крумова, която е от Бургас. Ужасната новина я заварва в София. "Не зная какво значи "помощ" в толкова тежка ситуация, но в такива мигове трябва морална подкрепа", допълни тя. Избраничката превеждала на лекарите от Израел и на пострадали, защото родните лекари трудно се справяли на английски.

 

"Не се разбираха, в началото и пострадалите имаха нужда от подкрепа. Едно от момичетата не можеше да си поиска одеяло", разказа избраничката. За реакцията си каза само: "Или си човек, или не си." Изпратила екипите и пострадалите до летището на следващия ден. Тя благодари на израелците за отношението. И разказа, че чуждите лекари са благодарни на българските си колеги от ВМА и "Пирогов" за професионална намеса за спасяване на тежко ранените израелски граждани./"Труд"/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев