Община Сливен

Любопитно: Тризнаци се родиха във Враца; дива свиня нахлу в банка

12.07.2012 / 14:00

Тризнаци се родиха във Врачанската болница за първи път от четвърт век насам. Още по-необичайно е, че бебетата са еднояйчни, което е изключително рядко медицинско явление и не са заченати ин витро, казаха лекарите, цитирани от БНТ1.

Раждането е било преждевременно - в седмия месец на бременността. Трите момиченца са се появили на бял свят с тегло по около 1500 грама всяко. Родителите имат още една по-голяма дъщеря на 2 годинки и не са изненадани, защото във фамилиите им е имало близнаци.

 

Тризнаците ще останат близо два месеца в кувьози, което ще струва на болницата 3 пъти по-скъпо от парите, които се предвиждат по клинична пътека. Макар че са се родили недоносени, Патрисия, Мария и Катя имат добри шансове за нормално развитие, смятат лекарите.

Д-р Жана Станева, завеждащ отделение по неонаталогия:

- В първите 24 часа имаха нужда от сериозни грижи, от подпомагане на дишането, от приложение на медикаменти за подобряване на белодробната зрялост, засега нещата вървят добре, децата са стабилни и се надяваме, че успешно ще си отидат вкъщи.

 

Ако си мислите, че всички нощни посетители на банки винаги са злоумишленици, може би грешите. Банков клон в Австрия тези дни стана обект на необичайно посещение.

 

Тези дни в град Хайнбург в Австрия имат необичайна тема за разговори. Дива свиня осъществила посещение в един от банковите клонове в града.

 

Йозеф Фукс, директор на банкова агенция:

- Фактът беше установен от чистачката, която видяла големи петна около вратата. Тя решила първо, че нещо е станало в банката. Прегледахме записите от нощта и разбрахме, че е влизала дива свиня.

 

Елизабет Фелдман:

- Глиганът да не би да има електронна карта. Защото там без карта не можеш да влезеш. Мистерия...

 

Мистерията е, че свинята влязла през вратата, огледала, не е ясно дали не е правила справка за банковите услуги и излязла. След нея вратата хлопнала и отново се заключила.

 

Герлинде Хомола:

- Не мога да си представя, че се влиза толкова лесно. Бих опитала да вляза нощем, но не вярвам да стане.

 

Екстраординерното събитие вероятно има просто обяснение.

Леополд Гумпрехт, директор на банковия клон:

- През нощта имаше гръмотевични бури и е възможно токът да е изгаснал. А когато токът спира, вратата изключва и се отваря, за да могат хората да излязат. Изглежда глиганът е улучил момента.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев