Община Сливен

Джудистите ни спечелиха 9 медала на Балканско първенство, провело се в Сливен

08.07.2012 / 16:08

Девет медала за България отвоюваха възпитаниците на сливенския спортен клуб „Ставен” от Балканското първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст, което завърши късно снощи в Сливен.

 

Балкански шампион в категория 50 кг. стана състезателят на спортен клуб „Ставен” Божидар Темелков. „За мен не е толкова важен златният медал, колкото това да чуя българския химн. Горд съм от постигнатия успех и удовлетворен, когато развея трибагреника”, заяви след награждаването си той.

 

За изключителен принос в развитието на спорта и постигнати високи успехи бяха наградени европейската шампионка по джудо в категория 48 кг. Бетина Темелкова и единственият български представител с квота за олимпийския турнир по джудо в категория до 66 кг. на игрите в Лондон - Мартин Иванов.

 

В Балканиадата, която се проведе за първи път в Слвен участваха 141 млади състезатели от 8 страни – Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора и България. Неин организатор е Българската федерация по джудо съвместно със Спортна академия „Ставен – Сливен” и със съдействието на Община Сливен.

.

„Сливен става домакин на международно спортно събитие за пореден път и това ме прави изключително щастлив”, заяви кметът на Община Сливен инж. Кольо Милев. Според него заслугата е на активността и професионализмът на ръководството на спортен клуб „Ставен”, високо ценени както от Българската федерация по джудо, така и от гражданите на Сливен. „Общината винаги ще бъде партньор на доказали стойността си и работещи изключително добре за децата на Сливен спортни организации.”, подчерта той.

 

На офицалната церимония по откриването вчера присъстваха кметът на Община Сливен инж. Кольо Милев, Областният управител Марин Кавръков, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, Асен Кораджиев - генерален секретар на Българската

федерация по джудо, Петьо Колев - спортен директор на Българската федерация по джудо, главният експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за областите Сливен, Ямбол и Стара Загора Николай Даков и други.

 

Класация на българските джудисти по категории:

 

В категория „Юноши”, призовите места заеха:

 

Кат. 34 кг. Владимир Костадинов – Ставен - трето място

 

Кат. 38 кг Йоан Тутунаров - Ставен - второ място

 

Кат. 42 кг Денислав Иванов - Левски София - първо място

 

Кат. 46 кг Георги Бишкаров - ЦСКА - второ място

Здравко Иванов - Ставен - трето място

 

Кат. 50 кг Божидар Темелков - Ставен - първо място

 

Кат. 60 кг. Иван Стефанов - Ставен - второ място

 

Кат. 66кг Пепи Йорданов - ЦСКА - второ място

 

Кат. +66кг Венцислав Христов - Раковски Севлиево - трето място

 

В категория „Девойки”:

 

Кат. 40кг Файтушка Фръндева - Ставен - трето място

 

Кат. 44кг Веделина Василева - Ставен - второ място

 

Кат. 52кг Анелия Островска - ЦСКА - второ място

 

Кат. 57кг Илинка Стоянова - Ставен - второ място

 

Кат. 63кг Полин Балева - ЦСКА - трето място

 

Кат. +63кг Боряна Борисова - Видин - трето място

/Пресцентър на община Сливен/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев