Болярка

Ванга: Сирия ке падне

18.02.2012 / 10:45

Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала, припомня "Труд".

 

Думите на българската пророчица Ванга (виж горе - б.р.)за Сирия, цитирани в поне две книги за нея - “Пророчествата на Ванга” от Жени Костадинова и “Истината за Ванга” от Красимира Стоянова, звучат злокобно, но и обнадеждаващо.

 

Напоследък това пророчество изглежда доста актуално заради ескалацията на напрежението не само в Сирия, но и в Близкия изток въобще. И съживяването на позабравеното противопоставяне между Русия и Запада от времето на студената война.

 

Тук, разбира се, не става въпрос за край на света на определена дата, както уж предричали маите. Нито дори, че Сирия ще падне утре или след месец. Дори не е сигурно, че пророчицата има предвид съвременната държава Сирия или някогашната Велика Сирия. Според едни историци тя съвпада с географската област Левант (Източно Средиземноморие - б.р.), а според други обхваща всички арабски земи между Анадола и Египет, включително част от Месопотамия.

 

Най-старото учение

 

Ванга говори за “най-старото учение”, което, както пише Костадинова в книгата си, издадена от КК “Труд”, за нея означава “религията на разума”. И сочи, че за да възтържествува разумът, ще трябва да се случи голям катаклизъм. Вероятно по-голям от всички, които тресат човечеството напоследък: глобално затопляне, масов глад, недостиг на енергийни източници, глобална финансова криза и т.н.

 

Може ли евентуално падане на Сирия да стане катализатор за такъв катаклизъм? Какво значи Сирия да падне?

 

Ситуацията на пръв поглед е напълно идентична с положението в десетината арабски страни, които се тресат от социално недоволство вече повече от година. В някои от тях диктатурите паднаха след няколкоседмични протести (Тунис и Египет), в други се стигна до протяжна гражданска война с намесата на Запада (Либия), а в трети - монархиите, режимите оцеляха (Саудитска Арабия, Бахрейн, Йордания, Мароко).

 

За Сирия доскоро се смяташе, че ще стане като в Йемен - изтощително дълги протести до оттегляне на диктатора. Вече обаче е очевидно, че най-вероятният сценарий е гражданска война. И то доста различна от либийската. /Труд/

 
 

Copyright © 2008-2016 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев