Община Сливен

347 служители е щатът на общинската администрация в Сливен

01.02.2012 / 16:49

С нова структура от днес е общинската администрация в Сливен. Общият числен състав ще е 347 души, съобщава Дарик радио. За част от отделите са назначени конкурси. Търсят се нов главен счетоводител, ръководител на финансовата дирекция, спорт и социални дейности, местни данъци и такси и управление при кризи. Това съобщи кметът Кольо Милев.

 

За тези отдели, където няма обявени конкурси старите директори ще запазят местата си. Предстои назначаване на временно изпълняващ длъжността управител на новосъздаденото общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси". На заседание на общинския съвет през този месец ще бъдат предложени за одобрение правилникът и наредбата за работата на предприятието.

 

В общата структура ще бъде открит и Център за административно обслужване на Сливенски минерални бани.

 

По думите на кмета на Сливен Кольо Милев структурата е съобразена с настояването на финансовия министър, което е с препоръчителен характер, за 15% оптимизация на числеността на общинските администрации.

 

Според кмета ще се дадат възможности на повече млади хора да заработят в администрацията. Навършилите възраст за пенсиониране, ще бъдат освобождавани, като тази реформа се осъществява поетапно.

 

Община Сливен от днес е член на асоциацията „Общински гори", като идеята е максимално използване на ресурса на общината и усвояване на евросредства, подчерта кметът./Дарик/

 

 

От общината съобщават, че е затворена отсечката от Меча поляна до връх Българка на пътя Сливен – Раково, през връх Чуката. Причината е нов снеговалеж, образуване на преспи и заледявания. Временната мярка е предприета, за да не се пречи на екипите да разчистват пътя.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев