Община Сливен

Медийна атака срещу шефа на БОП-Сливен Алексиев. Какво казва той...

Шеф на БОП-Сливен Алекси Алексиев (вляво)
01.02.2012 / 10:58

Шефът на сектор "Борба с организираната престъпност" /БОП в Сливен/ Алекси Алексиев (на сн. вляво) купува ударно имоти в града, вози се на скъпи коли - съобщава в."България Днес" тази сутрин.

И още: често ходи на почивки в чужбина. Журналистът Божидар Георгиев, автор на статията, е бил информиран от местни полицейски служители. Те били шокирани, че комисарят живее като милионер с държавната си заплата.

Проверката на вестника показала, че имотите се водят не на Алексиев, а на съпругата му Хубавена. Тя движи страничния бизнес на бопаджията и тегли кредити от банки, с които да пазарува недвижими имоти.

Алексиев - пише вестникът - се шири като падишах в луксозна къща в центъра на Сливен. Сградата наскоро е ремонтирана с голяма сума, за да създава повече комфорт за антимафиота и жена му. Къщата е оградена с високи стени, които да скриват от любопитните погледи луксозния начин на живот на полицейския служител. Това обаче не се оказва достатъчно за него и наскоро семейство Алексиеви купува два апартамента в идеалния център на града, точно зад пожарната.

Новите придобивки също минават през ремонт. Единият апартамент е за Алексиев, а другият - за негови роднини. Изобщо не се е оказало проблем за него да извади в момента в кеш парите за имотите - твърдят запознати с делата на полицейския шеф.

Негови колети разказват, че Алексиев не се ограничава само с купуването на жилищни имоти, но пазарувал и офиси за бизнес. Преди време топченгето решава да изкупи помещения в сграда, отново в центъра на Сливен. За да осъществи сделката, тегли кредит. След като купува имотите, в част от тях се настанява банката, от която е взета сумата. Така, плащайки наем на Алексиев, банката му дава пари да си изплати кредита към нея. "Това е очевиден конфликт на интереси. Цял Сливен, че и извън него, е запознат с тази схема, но нищо не се променя", твърдят столични ченгета.

Бизнесът на антимафиота се разраснал дотолкова, че си взема офис в местния търговски център "Д.Желязков". За съпругата му също има придобивка. На пазара тя се сдобива с магазин за пердета и хавлии, който носи нейното име - "Хубавена". Именно с този търговски обект Алексиев се оправдава, че печели пари, за да купува апартаменти и офиси.

"Невъзможно е да изкарва толкова много от продажбата на ширупотреба", коментираха запознати.

Алексиев обожавал да релаксира от полицейските дела с почивки в чужбина. За последно пътувал заедно със съпругата си до Франция. Бопаджията често сядал и зад волана на скъпи автомобили.

Алексиев често парадирал пред сливналии с контактите си, което му давало чувство за безнаказаност. Най-голямата му гордост била, че е

личен приятел с главния секретар на МВР Калин Георгиев. Двамата се запознават покрай курса, който изкарват в Националната академия на ФБР преди повече от 15 години.

Според информация на униформени, срещу Алексиев е било извършено разследване от вътрешното министерство заради охолния му начин на живот. Проверката обаче завършила за рекордно краткия срок 1 ден, без да бъдат установени нередности. Всички опити на "България днес" да се свържат с г-н Алексиев ударили на камък.

 

Г-н Алекси Алексиев пред „Седмица”

От "Седмица" се свързахме с г-н Алекси Алексиев, който като че ли още не знаеше за публикацията в "България Днес”. Той не беше особено словоохотлив, но заяви все пак, че когато човек работи, особено в сфера в каквато е той, нерядко се случва да бъде омаскаряван. Става дума за неща, които се декларират, които се плащат и т.н., каза той по повод екстрите, с които разполага семейството му, изброени в столичния вестник.

Имаше проверка и проверяващите вече си казаха думата - заключи г-н Алексиев, който ни призова към коректност. Затова и го по търсихме. Готови сме да публикуваме и друго негово по-обширно становище, когато пожелае

 

Б.Р.: Дали изнесеното от "България Днес" отговаря на истината вероятно ще се произнесат съответните органи. Ще информираме читателите на "Седмица" за всичко интересно в българската преса, особено ако е свързано със Сливен. Все пак ни се ще да напомним, че операцията по залавянето на Иван Беленски с голямо количество наркотици край Велико Търново бе извършено без участието на сливенски бопаджии. Според някои слухове, заради предполагаеми връзки на някого от тях с въпросния бизнесмен.

Останаха доста съмнения за злоупотреби с власт и съмнително придобити имоти от предишните шефове на ОД на МВР-Сливен. Така че министър Цветанов и неговото ведомство са длъжни да осветят изнесените по-горе факти и обстоятелства. В интерес и на самия г-н Алексиев.

 

„Седмица”

Още снимки от новината

Закупените апартаменти, според "България Днес"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев