Община Сливен

Два нови коледни спектакъла на Куклен театър - Сливен

Куклен театър - Сливен
01.12.2011 / 09:07

Много смях, веселие и забавни мигове очакват децата и техните родители в Кукления театър през празничния месец декември.

В първата неделя на декември, от 11 часа, в салона на театъра, децата ще могат да видят спектакъла „Коледният бал на Пепеляшка”. Автор и постановка – Ефимия Павлова, сценография – Анна Пулиева, музикално оформление и музика на песните – Димитър Караминков, текст на песните – Деньо Денев, участват Милена Стоянова и Наталия- Драгин.

Това е приказка, която разказва за чудесата в Коледната нощ. Нощта, в която мечтите се сбъдват… Няколко часа преди Коледния бал всички са в трескава подготовка… Само Пепеляшка не може да отиде, а толкова й се иска… Но в Коледната нощ всичко е възможно! За своята доброта и красота тя получава най – хубавия подарък…

 

На 7 декември от 16.30 часа пред централния вход на Община Сливен ще се състои тържествено запалване на Коледната елха. Празникът се организира от Община Сливен и Държавен куклен театър.

 

На 11 декември, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен децата и техните родители могат да видят премиерния спектакъл „Коледна суматоха”. Автори на спектакъла са Йелена Джорджевич и Тома Бибич, превод – Михаил Михайлов, режисьор –Йелена Джорджевич, музикално оформление – Йелена Джорджевич и Тома Бибич, сценография и костюми –Анна Пулиева и Йелена Джорджевич. Участват – Йелена Джорджевич и Атанас Махнев.

Спектакълът разказва забавната история за Тошко и Гошко - двамата помощници на Дядо Коледа. Те имат за задача да опаковат на време всички подаръци, с които белобрадият старец ще зарадва децата по света. Тошко е трудолюбив и отговорен, а Гошко глупав и постоянно заспива в неподходящ момент. Но, докато двамата помощници работят, злата вещица крои план как да открадне всички подаръци и да попречи на Дядо Коледа да зарадва деца в празничната нощ. В изпълнения с изненади и неочаквани ситуации спектакъл ще видите как доброто побеждава – Тошко и Гошко ще надхитрят злата вещица и ще върнат подаръците на Дядо Коледа.

 

На 18 декември от 11 часа в салона на ДКТ-Сливен ще се състои и втората премиера в рамките на коледната кампания. Пред малките зрители ще бъде представен спектакъла „Зимен празник” от Елза Лалева. Постановка Ефимия Павлова, сценография и кукли – Анна Пулиева, музикално оформление – Валентина Бояджиева, участват – Анастасия Асенова и Иван Кордов.

Всички обичат празниците! Само че под „празник” всеки разбира нещо различно. За някои това е веселба, за други –вкусно хапване, за трети – почивка… Как да си създадем един хубав празник за всички? Отговора на този въпрос ще го потърсят героите от кукления спектакъл „Зимен празник”. Когато едно малко Мече трябва да спи зимен сън (природен закон!) и е тъжно, че ще пропусне горския зимен празник, тогава …? Тогава приятелите му Зайо, Катеричката и Светулката откриват, че :

 

Празникът красив се получава

Щом всеки нещо от себе си дава!

 

 

И тази година във фоайето на Кукления театър ще ви очаква пощенската кутия, в която всяко дете ще може да пусне своето писмо с желания до Дядо Коледа.

 

И като във всеки коледен спектакъл без Дядо Коледа не може. В края на всяко представление (по желание на родителите) Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата от публиката, а може да ви посети у дома или на друго избрано от вас място!

 

Ако искате да доставите удоволствие и радост на вашите деца и да превърнете Коледа и Нова година в незабравимо преживяване, то елате в кукления театър и ние ще се погрижим за това!

 

Ела при нас! С усмивка и в игри Коледа ти посрещни!

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Билети на касата на театъра, информация на тел. 044 / 62 35 41

 

 

 

Християнски беседи в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

 

 

За трета поредна година, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” организира беседи с ученици от сливенските училища посветени на християнските празници и символика.

С инициативата се цели запознаване на младите хора с тайнството на християнските празници, приобщаването им към общозначими християнски ценности, възпитаване на религиозна толерантност и възможности за водене на междурелигиозен диалог.

Беседите ще се проведат на 1 и 2 декември по предварително уточнен график по темите:

- „Рождество Христово в иконописта”;

-„Християнските празници през месец декември - история, символика, празнуване”

Презентации по темите ще представи гост-лекторът Катя Стоядинова – богослов и иконописец.

 

 

За информация и записвания за колективни посещения:

тел. 044/622441; 044/625397

или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев