Община Сливен

След вота: От сливенския ГЕРБ - ни дума, ни вопъл, ни стон…

Десислава Танева
02.11.2011 / 11:27

Трети ден след балотажа от сливенския ГЕРБ не са продумали и дума и не са изразили позиция относно резултатите от него. То и няма чак толкова какво да се каже.

Но Десислава Танева няма причини да застане с наведена глава пред лидерите на ГЕРБ. Не тя и не местните активисти носят вина за провала на партията в Сливен, Котел и особено в сливенските села. Феноменът Лечков, извращенията и гаврите със закона през последните 8 години свалиха доверието и към управляващите. 12 места в местния парламент се считат все пак за сравнително добро постижение, но загубата на кметския пост и фиаското, претърпяно в повечето сливенски села са резултат от набъбналото негодувание и омерзение към управлението на Лечков. Но не е добра атестация, че от ГЕРБ продължават да мълчат и не се разграничават от злоупотребата с власт, а с това и от провала на вота. Още повече, че е известно отдавна, че лидерите на местната организация не са били съгласни с кандидатурата на Лечков и че за кметския пост са предлагани други люде. Но както вече писахме, лично Бойко Борисов е поел отговорността...

ГЕРБ все пак спечели в Твърдица и особено убедително в Нова Загора, където работливият кмет Николай Грозев бе предизвестен победител. При проведените балотажи в Новозагорско ГЕРБ печели в две трети от селата, в община Сливен обаче, при 17 проведени балотажа, ГЕРБ печели в едва три села, като най-много кметове има Коалиция "Съюз за Сливен". Победа постигна новосформираната МК "Център" в гр.Кермен, където кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Николай Колев бе победен от Иван Вълчански.

Изводите и горчивите поуки от тези избори са най-вече за ГЕРБ, провален от един митоман, който няма нищо общо с идеалите на тази партия за европейско развитие.

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев