Община Сливен

БСП: Сигнал до прокуратурата за евентуални злоупотреби с документация

Съдебна палата - Сливен
02.11.2011 / 09:50

Вчера от БСП-Сливен са сезирали окръжна прокуратура, че при

тях има сигнали за евентуална злоупотреба с документация от някои общински служители от обкръжението на Лечков и са изразили опасения, че хората на бившия кмет си почистват "къщичката".

В сигнала била изразена тревога и за евентуални платежни операции в полза на фирми, свързани с Йордан Лечков и кръга "Империа". Има загриженост и за документацията на общинския съвет.

Наред с вчерашния инцидент с т.нар. коктейл "Молотов" пред парадния вход на общината, преди дни бе счупен и прозорец на кабинет в общинската сграда. Според слуховете пък, в последно време зам.-кметът Недка Енергиева, изпълняваща в момента длъжността кмет оставала до късно през нощта в кабинета си. Дори от самия ГЕРБ признават, че г-жа Енергиева е спец в трудната мисия всички дела на бившия кмет да изглеждат изрядни.

В сигнала на БСП се настоява прокуратурата да предприеме съответните действия за опазване и съхраняване на автентичната документация в рамките на дадените й от закона правомощия.

И в обкръжението на новия кмет ген. Милев, и в повечето други формации, обявили се против Лечков, все по-настоятелно се говори за необходимостта от тотална ревизия на общината. Впрочем, това обеща и новоизбраният кмет в някои от предизборните си срещи. Ще поживеем, ще видим!

 

„Седмица”

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев