Община Сливен

Иван Костов и Мартин Димитров спорят кой е виновен

Иван Костов и Мартин Димитров
01.11.2011 / 09:19

Избори в стил „Данко Хаирсъзина" (герой на Алеко Константинов от „Бай

Ганьо журналист"), при които депутати влачат чували, е израз на извратен нагон към

властта.

Това каза съпредседателят на „Синята коалициия" и лидер на ДСБ Иван

Костов. Той отчете, че лошият резултат на десницата се дължи на липсата на „Синя коалиция" на национално ниво, след като бе подменена за президентския вот със

Съюза на десните сили.

Той нарече формата за президентския вот между СДС, Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев и т. н., в който ДСБ отказа да участва, „провал". И допълни, че очаква от сините „вратата на този експеримент да бъде затворена".

„Г-н Костов от години прави една и съща грешка да се кара с хора от дясното. Нито един от проблемите, за които сега говори, нямаше да ги има, ако не беше разцепил СДС през 2004 г.", контрира лидерът на СДС Мартин Димитров. Но отсече, че той няма да влиза в същата риторика.

ДСБ отчете, че има 101 съветници, избрани от около 200 000 души. В това число обаче са и данните от места, където тъмносините са в коалиции, включително и със СДС.

Очаква се в следващите дни и СДС да излезе с анализ на вота, както и да се свика Национален съвет. Не е изключено на него членове на ръководството да подадат оставки заради лошия изборен резултат на президентските избори. ("Труд")

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев