Община Сливен

Първи брифинг на новия кмет ген. Милев: "Законът се връща в Сливен"

БСП
31.10.2011 / 15:05

„Законът се връща в Сливен”, заяви на първата си пресконференция след изборите избраният за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев. Според него в общината идва ново време за нормално, европейско общество с правила и ред за всички.

Генерал Кольо Милев спечели изборите с 56,72% срещу 43,28% за досегашния кмет Йордан Лечков. За кандидата на БСП са гласували 30 698 души, а за опонента му от ГЕРБ - 23 420 избиратели при 52,4% избирателна активност.

Ген. Милев представи виждането си за първите стъпки, които ще бъдат направени в Сливен. Според него предстои пълен преглед на състоянието на общината. „Всичко трябва да е на светло. Решения се вземат само при ясна картина”, обяви той.

Основен приоритет в работата на новия кмет ще е решаването на проблема със спрените евросредства. „Първата крачката направихме, защото в Брюксел чакаха знак за политическа промяна в Сливен. Сега предстои работа. Общината трябва да е проактивен партньор в диалога между Европейската комисия и българското правителство за решаването на проблема. В ход са проверки, на които ще съдействаме. Не може един голям български град да бъде оставен на произвола. Вярвам, че политически игри със състоянието на града ни, няма да има”, заяви генерал Милев.

В перспектива намерението му е да открие представителство на Община Сливен в Брюксел.

Генерал Милев се обърна и към хората от община Сливен с благодарност за подкрепата, но подчерта, че държи да е честен: „Няма да е лесно, няма и да е бързо. Но всичко ще става пред очите ви и законно”.

„С тези избори знакът за политическата промяна в Сливен е даден. Ние сме един от осемте областни града, в които БСП спечели”, каза лидерът на БСП в Сливен Мартин Славов. Той посочи, че заедно с Търговище преднината в полза на БСП в Сливен е най-убедителна.

17 са жалбите на Предизборния щаб на БСП в изборния ден. Осем от тях - за купуване на гласове. „Имаше такава тенденция и опасност вотът да бъде подменен, но благодарение на гражданската съвест, на активността на нашите членове, застъпници и наблюдатели, не се стигна до опорочаване на резултатите”, заяви Мартин Славов.

БСП се яви на шест балотажа в населените места на общината и спечели в селата Самуилово, Трапоклово и Гергевец. „Ще искаме касиране на изборите в с. Младово. Там има основания да смятаме, че изборите са протекли с нарушения, тъй като в Младово е имало бюлетини за с. Чокоба”, посочи общинският председател на БСП.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев