Община Сливен

ОИК-Сливен изнесе окончателните резултати от вота

Община Сливен
31.10.2011 / 15:02

Общинската избирателна комисия обяви окончателните резултати от балотажа вчера.

Генерал Кольо Милев победи с 56,72%, Йордан Лечков остана с 43,28%.

Действителните бюлетини са 54 118, а недействителните – 2 899. От недействителните 609 са били празни, 878 – със знак, различен от Х, 794 – с два знака Х, а 14 са нямали сложени върху тях задължителните два печата на СИК.

От Общинската избирателна комисия оповестиха данните и за сливенските села, където вчера имаше балотажи: в с. Блатец печели независимият Красимир Динев, в с. Гергевец – Михаил Стоянов от БСП, в с. Драгоданово – Стойчо Железчев от ГЕРБ, в с. Жельо войвода – Богдан Йорданов от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Камен – Николай Иванов от Коалиция „Съюз за Сливен", в гр. Кермен – Иван Вълчански от местна коалиция „Център", в с. Крушаре – Димо Станков от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Младово – Николай Жечев от ГЕРБ, в с. Новачево – Исмаил Хасанов от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Самуилово – Радослав Кутийски от БСП, в с. Селиминово – Тодор Тодоров от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Скобелево – Стефко Пенев от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Сотиря – Димитър Андонов от ГЕРБ, в с. Стара река – Стефан Стефанов от Коалиция „Съюз за Сливен", в с. Тополчане – Веселина Калчева от ГЕРБ, в с. Трапоклово – Кирил Киров от БСП и в с. Чокоба – Кольо Колев от Коалиция „Съюз за Сливен".

За президент и вицепрезидент са гласували 57 456 избиратели. Действителните бюлетини са 54 908, а недействителните – 2 548. За Росен Плевнелиев – Маргарита Попова гласа си са дали 29 368 души - 53,49%, а за Ивайло Калфин – Стефан Данаилов – 25 540 души - 46,51%.

17 жалби са постъпили в ОИК вчера, като основните сигнали са били за купуване на гласове.

Окончателните резултати и протоколите са предадени в ЦИК. (Агенция Сливен)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев