Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: След балотажа - облекчение -да, но не и задоволство…

Георги Вл. ПОПОВ
31.10.2011 / 09:31

Днес, като повечето сливналии, и аз се събудих с чувство на облекчение, но не и задоволство. В повечето от нас не остана енергия дори за него след 8 години издевателства над морала и законността.

Трудно е човек да си представи какво е да си днес на мястото на Йордан Лечков, а и едва ли някой ще се опитва. "Ще спечеля още на първия тур и ще вкарам 22-ма съветници в съвета!"- бълнуваше изгубилият чувство за реалност градоначалник. Нима бе ослепял за дълбоката пропаст, която е изкопал сам между себе си и гражданите, провокирайки непрестанно чувството им за достойнство и справедливост? Провокирайки цял един достолепен в миналото град с мутрафонските си тертипи и самочувствие на олигарх? Те бяха подхранвани безрезервно и от управниците на страната, които носят главна вина не само за загубата на своята партия, но и за провала и личната драма на Йордан Лечков. С тяхна помощ се взе твърде насериозно и нанесе съкрушителни удари върху финансовото и икономическо състояние на общината.

Но аз се връщам към загатнатата в заглавието на коментара ми тема за липсата на задоволство от станалото. Не изпитвам омраза към наистина талантливия бивш футболист, подарил една еуфорична нощ на България през незабравимото лято на 1994 година. След атракциите му снощи пред телевизионните камери единственото събудило се усещане у мен бе за дълбоко отвращение от липсата на благородство и чувство за вина пред обруления ни град. По един или друг начин всички станахме жертви на безмерна алчност, корупция и хазартно отношение с драматични последици, като загубата на европарите, и на духовен упадък. Потърпевши сме не само заради разкопаните улици, вдишвания от нас прах, болестите, безработицата, липсата на инвеститори /прогонени от Лечков по скандален начин/, но и заради разрушеното ни чувство за хармония и уважение, солидарност и справедливост, доверие в институциите и в местното самоуправление.

И не си правете илюзии: от това скоро няма да се съвземем нито в социално-икономически, нито в морален, нито дори в психологически план. И от нас зависи дали ще се хванем за ръце и дали обединени, ще тръгнем по един нов път на истинско европейско развитие.

 

Б.Р.: На брифинга в НДК снощи, премиерът Борисов най-сетне призна, че Лечков е допуснал сериозни грешки, които не са могли да бъдат простени от сливенските граждани. Борисов съжалявал за спрените евросредства и т.н.

Когато преди време на управляващите бяха занесени 24 хил. подписа срещу Лечков, събрани само за 3-4 дни в Сливен, Борисов не ги погледна. Десетки жалби също останаха без ответ.

Късно е, Бойко, за китка! Поне извикай своя любим "уникат" и го дари за утеха с другарска целувка по "златното" теме!

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев