Община Сливен

Обръщения на генерал Милев и на Лечков към сливналии

Ген. Кольо Милев
28.10.2011 / 11:54

Ген. Кольо Милев: Аз не съм Спасител и Месия, а един от вас!

 

Приятели,

На 30 октомври заставам за втори път пред вас в битка за доверието ви.

Не мисля, че е лесно

Цялата мощна машина на администрацията и властта тръгна срещу мен. Купувачи и продавачи на гласове седмици „работят” в кварталите на Сливен и в селата.

Не мисля, че е честно

Обявиха ме за „неизвестен”, обикновен гражданин. „Известността” обаче е за звездите и футболистите. Кметовете не са нито едното, нито другото. Те са стопани.

Чух, че съм крадец. Но май истинският крадец вика „Дръжте крадеца”.

Разбрах, че съм реставратор на комунизма. Но го казват онези, които се възползваха максимално от облагите му. И после разрушиха, продадоха и предадоха всичко ценно, което остана от него.

Казват, че ще посегнат и на личния ми живот. Но аз не се страхувам.

Градината на тези, които сега хвърлят камъни срещу мен е пълна с камъни и ровове. Това са камъните на недоволните сливналии и рововете, в които изтичаха милиони.

Но мисля, че можем да го направим заедно

Това трябва да спре. Вярвам, че можем заедно да прогоним разрушителите и грабителите на Сливен. Да пресечем опита им за още власт и лично облагодетелстване. Моята сила сте вие. Всеки честен глас на всеки човек, които иска промяна.

Трудното ще дойде после

Когато кражбите, източването, приятелските кръгове излязат наяве. Когато стане ясно колко дълбоко сме на дъното.

Когато трябва да отговарям на всичките ви очаквания. И да претеглям кои са най-важните за общината ни. Сигурно ще има разочаровани. Но аз няма да се затворя в кабинета си и ще съм до вас, за да чувам гласа и критиките ви.

Имам обаче силна опора – закона и реда.

Около мен се чува призива – време е за спасение на Сливен. Аз не съм спасител, нито месия. Аз съм един от вас и ще остана такъв.

Спасението на Сливен е в наши ръце, то трябва да е общо дело. Всичко друго е празни приказки и откровени лъжи.

 

Б.Р.: Довечера от 20 до 21 часа генерал Милев ще бъде гост на Велизар Енчев в студиото на тв-СКАТ.

 

 

Йордан Лечков: Докога лумпените и неграмотните ще определят бъдещето ни?

Обръщение към сливналии

Граждани на Сливен,

Гласувайки в неделя, ще определите бъдещето на града за следващите четири години!

Мислете добре, преди да вземете решение и знайте, че:

Гласувайки на инат против Лечков и гласувайки за генерал Милев - гласувате за Радостин Русев и за ДПС!

За повечето сливенци генералът от резерва г-н Милев бе неизвестен и непознат. За органите на Военна прокуратура обаче не е. Неоспорим факт са близките му и топли бизнес отношения с Емел Етем и партията на Доган, далаверите със скрап за хиляди левове.

ДПС прецизно направиха схемата и не издигнаха свой кандидат за кмет. Добре им беше известно, че издигайки свой кандидат, нямат реални шансове.

БСП знаеха, че мажоритарно не могат да разчитат на победа, залагайки на председателя на партията в града Мартин Славов, "отлюспиха" като предател и Иван Славов.

Именно затова "стратегът" на БСП Гагаузов посочи непознатото лице на генерал Милев - той да е фигурата, зад която да се скрият мажоритарно неизбираемите иначе партийни функционери на БСП. Сега на балотажа, в името на това да си върнат загубената власт от осем години насам, всички ще търсят обединение. ДПС, платените гласове на Галин Кънчев и останалите аутсайдери от групата на Радо¬стин Русев ще се присъединят към Генерала.

Сливенци, гневът е лош съветник! Взимането на решение, касаещо общото ни бъдеще, без да са ни известни всички факти, без да са ни известни играчите, е още по-лошо.

Гласувайки за Генерала, ще получите три в едно / БСП, ДПС и алчните за власт и пари мутри, сводници и аутсайдери от групата на Радото!/

Сливен ще остане задълго извън пътя за модерно и европейско развитие. Въпреки неудобствата за разбитата инфраструктура, София, Бургас, та дори и Ямбол избраха пътя на развитието и заложиха на бъдещето си, а Сливен се връща назад, бленувайки за миналото си.

Питам Ви, докога лумпените и неграмотните в този град, продавайки се за жълти стотинки хора, ще определят бъдещето ни, залагайки на непечелившите карти? Докога?

Обръщам се кьм всички мислещи и образовани хора и особено към младите хора:

Направете правилния избор, гласувайте, но не на инат и не оставяйте друг да решава бъдещето ви!

 

 

Б.Р.: „Седмица” съзнателно публикува двете обръщения едно под друго, за да могат читателите сами да направят разликата относно тона и същността на двамата кандидати, които са видими с просто око. Първото е едно искрено и почтено послание, второто е – жалък компромат от едно жалко парвеню.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев