Община Сливен

Краси Аврамов: По-страшни са дупки в душите

Краси Аврамов
28.10.2011 / 09:58

(Из интервю пред в.”Сливенски новини”)

…Последно си бях в Сливен през лятото за среща на випуска от гимназията, а последният ми концерт тук бе на 8 март миналата година в Драматичния театър. Но тук е семейството ми: баща ми, баба ми живеят в Сливен. Мъчно ми е, че не мога да си идвам често. Имах такъв случай наскоро - бях на интервю в едно радио и в ефир се обади баща ми, за да пита дали няма да отида да ги видя в Сливен. Макар че аз го каня да дойде в София, но отказва.

 

…Сливен в момента не изглежда добре. Този цветущ град, в който преди хората минаваха по главната улица и показваха дрехите си, лъхаха на щастие, вече не е същият. Има много работа, която трябва да се свърши. Има нужда от генерална промяна, от влагане на пари, нека поканят мастни инвеститори. А градът е толкова красив и надарен, всичко тук е хубаво, но трябва да се освежи. Така ще дойде и самочувствието на хората - защото градът им ще е хубав. Аз не водя мои приятели американци тук, водя ги в планината, но и там е занемарено. А беше страшно красиво преди години. Като дете баба и дядо бяха управители на една от станциите на Карандила и буквално израснах там.

 

…Хората са все по-зле, не са щастливи, затворени са у дома, забравиха да ходят на гости, да почукат на вратата на съседа си и да му кажат добра дума. Всичко се промени през последните години, благодарение на живота и това, което сме днес. Дупките по улиците не са толкова страшни. По-страшни са дупките в душите. Наскоро отидох да видя свои роднини, те се притесниха какво ще сложат на масата. А аз нищо не исках, радвах се че сме заедно.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев