Община Сливен

От Коалиция "Съюз за Сливен" се готвят за безусловна подкрепа на генерал Милев

Коалиция "Съюз за Сливен"
26.10.2011 / 11:37

От Коалиция "Съюз за Сливен" вече обсъждали и били почти готови за безусловна подкрепа на кандидата на БСП генерал Кольо Милев.

Това научи "Седмица" от достоверен източник, като вече е имало първи контакти между представители на двете политически формации.

Ако ще се водят някакви преговори за бъдещата стратегия на двете политически сили в новия парламент, това ще стане веднага след вота в неделя - заяви същият източник. Но са в пълно съгласие, че никой никому не трябва да поставя каквито и да е условия в персонален и политически план дотогава.

От "Съюз за Сливен" били убедени, че мнозинството от близо 8-те хиляди гласа за тях ще се влеят в полза на генерал Милев. Като прибавим към тях и 11622 гласа, дадени за ген. Милев, цифра та става много внушителна.

Но според същия източник, двете политически формации имат намерение да не правят интересчийски политико-икономически блок в съвета, а ще търсят подкрепата и на по-малките политически сили. Вероятно е в името на демократичните принципи някои комисии да могат да бъдат оглавени както от дясната Синя коалиция, така и от Атака и др.

Но вотът не е предрешен, смятат в двете централи, предвид плъзналите из цял Сливен нечистоплътни внушения от активисти на ГЕРБ и присъдружните им срещу опонента на Лечков, търговци на гласоподаватели и др. Все пак май наистина сериалът "Листопад" е пред края си и започва "Лечкопад" - цитират мнозина вчерашният виц на "Седмица".

 

Б.Р.: Интересно е каква роля ще играят на вота в неделя от МК „Център”. Очакваше се повече от Коалицията на Благоев, чиито политически и юридически умения са известни. Избирателите обаче явно наказаха 4-те формации в нея, между които НДСВ, БСДП и двата земеделски съюза заради слугинажа на претърпели фиаско местни политици като Георги Кирилов, д-р Венелин Йорданов и др.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев