Община Сливен

Не е за вярване: Доживяхме Данчо да се прави на... антикомунист!

Предизборен плакат на Йордан Лечков през 2003г.
26.10.2011 / 11:00

Вчерашните изявления на Йордан Лечков и призивите му за единен фронт срещу комунистите и ДПС могат да заблудят само малцина и… разсмяха мнозина, запознати с политическото му битие.

На изборите през 2003 година (на сн. горе), бившият футболист беше предложен от националистическата партия "Отечество" на Държавна сигурност и бивши номенклатурни кадри като Минчо Минчев, Марин Кавръков и др.(сн. на вътр. страница – момент от предизборна среща през 2003г. в к-с „Империа”). Лечков оглавяваше и листата на тази партия, която вкара в местния парламент известен брой съветници. Но вероятно вече и Марин Кавръков съжалява за своя избор, защото шмекерът от Воденичане се показа неблагодарен и спрямо "първоапостолите”, качили го на "императорския" трон, дето остана цели 8 години. На последното дело срещу Лечков пък свидетелстваше синът му Петър, бивш шеф в ЛТБ „България”.

Едва ли и жриците на любовта са толкова подвластни на похотливия си нагон да опразват кесиите на своите клиенти, както клиентът на всяка власт, управлявала през тези 8 години. Флиртът на Лечков с царистите му донесе редица дивиденти, като например 3 млн.лева за спортните му начинания в парк "Юнак" в нарушение на закона. Защото не държавата, а концесионерът трябва да плаща за строителните начинания, както е записано в концесионния договор.

Флиртът на Лечков с Тройната коалиция пък му донесе привилегията единствен сред 17 кметове в страната да управлява европроектите, вследствие на което отидоха в небитието над 100 милиона евросредства. Това не се случи в нито един друг областен град. Пак от правителството на Станишев община Сливен получи няколко милиона за доизграждането на пречиствателната станция, за която на сега управляващите им се свиди да отпуснат още малко за довършването й. Милиони наля за пътища и други обекти в региона и министър Гагаузов.

За дивидентите, дадени на Лечков от ГЕРБ тепърва ще се пише и говори. Но един от тях бе красноречив: покровителстващите го Борисов и Цветанов предоставиха уникални права на "униката" да прави каквото си иска, да крои далавери, да лъже, да безчинства, да скандализира гражданите и институциите. И пак, дори осъден и нарочен за още от правосъдието, да бъде посочен за кандидат-кмет. Тъкмо за това сливенският ГЕРБ, въпреки героичните усилия на люде като Десислава Танева е с твърде скромен резултат в надпреварата за местния парламент. Герберите не взеха максималното именно заради Лечков.

Но ГЕРБ не е дясна партия, ни най-малко пък Лечков. Толкова за неговия "антикомунизъм"...

Георги Вл. ПОПОВ

Още снимки от новината

Момент от предизборна среща през 2003г. в к-с „Империа”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев