Община Сливен

Генерал Милев тръгва към балотажа с план за спасение на Сливен

Ген. Кольо Милев
25.10.2011 / 09:46

Генерал Кольо Милев печели близо 14 000 от гласовете на изборите или 27.37% от гласоподавателите, 11 000 гласоподаватели ( 22.44% ) са подкрепили листата на БСП.

Партията най-вероятно ще има 11 или при презпраделение на гласовете – 12 общински съветници. Толкова се очертава да бъдат и съветниците на ГЕРБ.

„Резултатите от изборите са силен сигнал, че хората искат промяна. Обърна се митът за непобедимия Йордан Лечков и че в Сливен нещата ще продължат да вървят както сега. Убеден съм, че крайният резултат ще бъде в полза на силите на промяната”, заяви генерал Милев.

Резултатите на БСП-Сливен са в топ 5 на най-добрите резултати в областните градове на левицата по данни на Националния предизборен център на партията. БСП отива на балотажи в 10 областни града, в 5 от тях, сред които и в Сливен, нейните кандидати водят над опонентите.

„Доволни сме от резултатите, има какво и да коригираме. Разликата не е голяма, но разполагаме с още свободен ресурс за втори тур. Проблемите на Сливен не са нито леви, нито десни, затова е нормално да получим подкрепа от хората и от формациите, които желаят да започне реалното им решаване. Няма обаче да правим политика на дребно, никой не може да ни извива ръцете”, заяви лидерът на БСП-Сливен Мартин Славов.

Според общинският съветник доц. Иван Андреев, ключовата дума в тази кампания е била „промяна”. „Много хора я използваха, сега от реакцията им и подкрепата на втори тур ще стане ясно дали това не е било само камуфлаж”, заяви той.

Генерал Кольо Милев обяви, че ще търси диалог с всички здрави и отговорни формации, за които е важно в Сливен да има промяна. Това партньорство обаче може да бъде само принципно, около ясни правила и прироритети.

Кандидатът на БСП обяви План от Четири точки за промяна и спасение на Сливен, около които може да бъде търсен консенсус.

На първо място трябва да бъде направен преглед на общинските финанси и дейността на досегашната администрация. Този преглед ще бъде представен пред гражданите на Сливен, които трябва да са наясно със състоянието на общината. .

Във втората точка влизат спешни действия за връщането на доверието към Община Сливен в Европейската комисия и на национално ниво. „Тези действия трябва да минат през политическа промяна на статуквото в общината”, заяви генерал Милев. За това ще бъде използван целия експертен и професионален капацитет на местно ниво и ще бъдат привлечени влиятелни български евродепутати и парламентаристи от всички политически партии, както и сливналии с позиции у нас и в чужбина..

Третата точка е подготвянето на нови правила за отношенията на общината с бизнеса. Те трябва да се основават единствено и само на закона. В Общината няма да има нов бизнес, нито повече работни места докато тя продължава да е непредсказуема за инвеститорите и над нея тежат съмнения в корупция, смята Генерал Милев.

Четвъртата точка ще е издигането като приоритет на образованието и духовността и превръщането отново на Сливен в културен и духовен център.

„Това е само рамката, работим по конкретните мерки. Вярвам, че напълвайки с реално съдържание тези теми, с консенсус между партиите, между неправителствения сектор и гражданите, ние ще можем да направим първите стъпки на една ОБЩНОСТ за промяна и спасение на Сливен”, каза Генерал Милев.

Генерал Кольо Милев и Мартин Славов благодариха за подкрепата на всички гласували за кандидата на БСП и листата съветници. Те поздравиха и всички сливналии, които са гласували по съвест. Според БСП на първи тур е е станало ясно, че избори със страх и купени гласове не се печелят именно заради тях.

 

Слово на доц. д-р Иван Андреев при закриване предизборната кампания на БСП - петък, 21.10.2011 г.

 

СКЪПИ МОИ СЪГРАЖДАНИ, ХОРА НА СЛИВЕН -

МЛАДИ, ПО-МЛАДИ И НАЙ-МЛАДИ !

 

През последните дни и седмици много пъти се срещахме, много проблеми обсъждахме, много правдиви думи споделихме. Както се казва, на избори като на избори!

Но лично аз не си спомням друг такъв случай през този дведесет и две годишен преходен период, когато една оценка за състоянието на града и общината да е събирала в такова единство огромното, преобладаващото мнозинство от хората на Сливен и Сливенския край.

А тази оценка е страшна: разсипан, безмилостно разкопан, занемарен град, град без истински стопанин, град със затихващи функции. И най-страшното: град с унижени, обезверени хора - и млади, и стари, и българи, и турци, и цигани. Град с унищожена здрава бизнес среда, с население попаднало в жестокия капан на безработицата и мизерията. Град, който младите хора напускат. От 28 областни града Сливен заема предпоследното място в класацията по условия на живот, но затова пък дели първото място по финансова задлъжнялост сред 264 общини - над 62 мил. лв. Това прави по 430 лв. дълг на всеки жител на общината - от невръстното дете до последния старец. И като капак - в най - европейския град на България са спрени европейските пари. Защо ли ? Защото където и да надникнеш, където и да бръкнеш около кмета Лечков вони и смърди на корупция, на нагло и арогантно разграбване на общинските, държавните и европейските пари, на нашите пари.

Това е резултатът от двата мандата, от осемте години безобразия и безумно управление на Лечков. Сигурен съм, ще минат години и бъдещите поколения ще има да се чудят как е могло такава примитивна, елементарна личност, човек с патологична алчност да бъде на такава висока обществена позиция, да бъде 8 години кмет на този толкова хубав и с горди хора град. Човек, който 8 години се гаври със съгражданите си, които всъщност мрази и презира. Защото той не е успял човек, както се казва в един предизборен рекламен клип, той е преуспял човек. Само че за наша сметка. И сега се присетил, че сме му необходими, за да вървим заедно с него. Накъде бе, господинчо, след като ни натика на дъното на пропаста.

И хубавата новина е, че след ден са изборите: за нов кмет, за нови общински съветници. Това е денят, в който всеки един от нас, свободните граждани на Сливен, трябва да направи своя личен избор. Това трябва да е и денят за проявление силата и и единството на всички нас, хората от този град и община. Сила и единство за какво? За промяна, за пълна, радикална, генерална промяна. Промяна, другото име на която е спасението на Сливен.

За да направи правилния избор, всеки трябва да си отговори на един въпрос: какъв кмет днес, тук, сега е необходим на Сливен? Отговорете си и ще имате критерии за верен, точен избор от не малкото достойни кандидати за кметския стол.

Преди всичко, това трябва да бъде човек истински, искрено милеещ за града си, за хората, за съгражданите си.

Човек с голям житейски и професионален опит на управленец.

Човек с високо развито чувство за задължение и отговорност пред хората, които са му се доверили.

Човек, който не само знае, но и може: отговорен, самодисциплиниран, организиран, волеви и последователен, най-важното - с твърди морални устои срещу съблазните на врастта.

Човек с най-голям капацитет да ни поведе и да се измъкнем от това тресавище, в което сме натикани.

Сещате ли се кой е този човек? Аз направих своя избор. Изборът на най-достойния ! Човекът, за когото Сливен е второ родно място, мениджъра, генерала Кольо Милев.

Не се съмнявам, много от Вас са направили вече този избор. Но помогнете и на други да направят същия избор. Има още време! Защото само единни , обединени, сплотени може да постигнем промяната, наречена СПАСЕНИЕ ЗА СЛИВЕН!

Скъпи съграждани, ще направя една лична изповед.

Смисълът на остатъка от живота си виждам в приноса ми за спасението на моя роден прекрасен град Сливен. И искам оставащите ми дни да изживея в този град при достойни за човека условия на живот.

Гарант за това определям генерал Кольо Милев!

Затова в неделя гласувайте! Всички вие сте на ред!

Гласувайте с бюлетина № 8 !

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев